Главно Странке

Додик: СНСД неће ићи ни у какву коалицију са СДА

ОДРЖАО ПРЕС-КОНФЕРЕНЦИЈУ У НОВИЗГРАЂЕНОМ СЈЕДИШТУ СТРАНКЕ
  • Нагласио да је СНСД почео са 50 чланова, а да данас броји 192.707, те да је једна од највећих странака у региону

СНСД неће ићи ни у какву коалицију са СДА, неће потписивати никакав програмски документ, већ је циљ да се иде само у техничку коалицију, рекао је Милорад Додик, предсједавајући Предсједништва БиХ и предсједник СНСД-а.

Додик је рекао да ће сутра бити на састанку у Парламенту БиХ са Драганом Човићем, лидером ХДЗ-а и Бакиром Изетбеговићем, лидером СДА, а једна од главних тема биће формирање власти на нивоу БиХ.

Истакао је да Европска унија очекује што брже формирање власти без било каквог условљавања, подсјећајући да НАТО није опција Републике Српске.

„Није непознато да ја преиспитујем свој боравак у Предсједништву“, рекао је Додик појашњавајући шта је мислио када је рекао да ће напустити Предсједништво  ако заједно с другим колегама у Предсједништву, најдуже за годину, не успијем вратити Босну и Херцеговину са садашњег пута самоуништења на прави пут.

Он је подсјетио да БиХ једина не жели да потпише споразум о роминг због интереса неких компанија.

„Има ли уопште потребе да преиспитујемо потписивање тог споразума и зашто би грађани плаћали већу цијену и уопште не желим да се бавим тиме“, рекао је Додик додајући да није тамо да заради плату и да неће да троши енергију и снагу на бескрајне састанке и на касније оспоравање нечега што се раније договори.

Додик је рекао да је 5. марта 1996. године званично формирана странка која данас носи назив Савез независних социјалдемократа (СНСД).

Он је рекао да је СНСД почео са 50 чланова, а данас броји 192.707 чланова, те да се ради о једној од највећих странака у региону.

„СНСД је данас одлучујући фактор свих политичких процеса“, рекао је Додик истичући да је ова странка од 23 године постојања, у власти 15 година.

Захвалио се свим члановима, и онима који су из неког разлога отишли у другу странку, и онима који су их напустили умирући, али и свим садашњим члановима.

Поновио је да СНСД наставља да примјењује политику очувања изворног дејтонског споразума.

„Наша политика је стабилизација а Република Српска је епицентар нашег политичког дјеловања. Наставићемо да јачамо нашу организацију“, рекао је Додик.

Прес конференција одржана је у новоизграђеној згради СНСД-а, која је, како је рекао Додик, изграђена захваљујући стратешкој чланарини која износи 5 одсто од плате сваког изабраног и именованог функционера ове странке.

Додај коментар

Кликни овде да поставиш коментар