Главно Скупштина РС

Додик: Српска више није спремна да губи ни достојанство, ни овлашћења, ни имовину

„ЈЕСАМ РЕКАО ДОВИЂЕЊА БиХ И ДОБРОДОШАО RSEXIT, АЛИ И НЕШТО ПОТОМ“
  • Сам ћу политички страдати, али нећу бити гробар Српске и нашег народа
  • „Вјерујем у наше јединство које је неопходно. Не предлажем никаве лудачке ствари, него оне које су реалне, а може се видјети како данас раде Шкотска, Каталонија…“

МИЛОРАД Додик, предсједник СНСД-а, истакао је вечерас да се политичка одговорност коју има односи на српски народ и Републику Српску која више није спремна да губи достојанство, имовину, нити било шта друго.

„Рекао сам довиђења БиХ, добродошао ‘RSEXIT‘, али када бисмо били поштени, бар они који ово критикују, примијетили би да сам након тога рекао да је то једно од могућих кретања и да би најбоље било да се путем закључака дође до тога да Уставни суд БиХ буде реформисан у складу са најбољим праксама ЕУ. Сам ћу политички страдати, али нећу бити гробар Српске и нашег народа“, рекао је Додик на посебној сједници Народне скупштине Републике Српске о информацији у вези са антидејтонским ђеловањем Уставног суда БиХ, која се одржава на приједлог предсједника Српске.

Он је истакао да би у свему овоме Бошњаци требало да имају највећу одговорност, али они веома препотентно наступају јер могу путем квазиинструмената наметнути рјешења и уписати нови политички систем.

„Српска земља је ово и грунт и није проблем да је дијелимо са било ким. Све што је приватно у Српској остаје тако и Република гарантује право на имовину, као што жели да сачува своју имовину. Бошњачка политичка елита је препотентна и чини ми се препаднута овим што данас радимо и велику наду полаже у оне који желе разбити српско јединство“, рекао је Додик и подсјетио да је учествовао у формирању Српске и њене војске.

Према његовим ријечима, српски народ и Република Српска не смију прихватити легализовање одлука високих представника.

„Вјерујем у наше јединство које је неопходно. Не предлажем никаве лудачке ствари, него оне које су реалне, а може се видјети како данас раде Шкотска, Каталонија…“, каже Додик.

Он је нагласио да је највећи интерес Српске да буде исказано јединство у Народној скупштини и да у четвртак, 20. фебруара у Источном Сарајеву са представницима Републике Српске у заједничким институцијама буде договорено како ће се дјеловати.

„Овдје је потребно повући ручну и добра је ствар што су и политички представници хрватског народа прихватили да буду дио подршке за одлазак страних судија. То је квалитет који можемо да искористимо, не да бисмо били против трећег, него да се манифестује да два конститутивна народа имају примједбе“, рекао је Додик, прије получасовне скупштинске паузе на захтјев СДС-а, и поновио да нема чланства БиХ у НАТО.

Он је још једном посланике позвао да буду јединствени.

(Срна)

Додај коментар

Кликни овде да поставиш коментар