Glavno Skupština RS

Dodik sugerisao da se izvještaj ponuđen NS RS dopuni stavovima Šarovića i Borenovića

ŽUNIĆ OPOZICIONIM LIDERIMA: SPREMNI SMO DA NA ZAKLJUČCIMA RADIMO ZAJEDNO SA VAMA
  • Priznao da je ranije i SNSD bila u zabludi povodom NATO i dodao: „Nije (NATO) stvar ni mene ni Šarovića ni bilo koga drugog nego stvar naroda. I Rusija je tada tražila članstvo u NATO, šta smo mi trebali? Ali su se geopolitički procesi promijenili“

MILORAD Dodik, srpski član Predsjedništva BiH, zatražiće da se u informaciju koju je predložila vladajuća koalicija uvrste govori i Mirka Šarovića, predsjednika SDS i Branislava Borenovića, predsjednika PDP.

„Ja kao predsjednik najveće partije molim poslaničke klubove da se ovaj prijedlog prihvati i da onda takva informacija bude podloga za raspravu kako bismo na toj bazi došli do nekog zajedničkog rješenja“, rekao je Dodik.

Sugerisao je da u izveštaj budu uključena i izlaganja Petra Đokića i Nenada Stavandića.

Priznao je da je SNSD bio u zabludi povodom NATO, ali i naglasio da je ta stranka od trenutka kad su došli na vlast 2005. godine radila sve u interesu naroda u RS.

„Nije (NATO) stvar ni mene ni Šarovića ni bilo koga drugog nego stvar naroda. I Rusija je tada tražila članstvo u NATO, šta smo mi trebali? Ali su se geopolitički procesi promijenili“, rekao je Dodik

Potom je šef kluba poslanika SNSD-a Igor Žunić uputio poziv klubovima poslanika SDS i PDP da na posebnoj sjednici Narodne skupštine Republike Srpske dostave dodatak Informaciji o neustavnoj transformaciji dejtonske strukture BiH i uticaju na položaj i prava Srpske.

„Pozivam vas da dostavite dodatak Informaciji koja je na dnevnom redu današnje posebne sjednice, a koji će biti u vezi sa izlaganjem vaših političkih lidera i da njihovi govori budu sastavni dio Informacije, što ćemo podržati“, naveo je Žunić.

On je izrazio nadu da će „u interesu zajedničkih stavova o ovom veoma značajnom pitanju prihvatiti inicijativu i na kraju, zajedno sa predlagačima, podržati Informaciju“.

„Spremni smo i da zajedno sa vama koncipiramo zaključke u vezi sa ovom informacijom, koju ćemo zajedno usvojiti“, ističe se u pismu upućenom klubovima poslanika SDS-a i PDP-a.

Dodaj komentar

Klikni ovde da postaviš komentar