Главно Странке

Додик: Сви смо олако прихватили да је к-вирус прошао, али није тако

ИК СНСД ПРЕДЛОЖИО ВЛАДИ СРПСКЕ ДА ПРЕДУЗМЕ АДЕКВАТНЕ МЈЕРЕ ПРОТИВ НОВОГ ШИРЕЊА ЕПИДЕМИЈЕ
  • Упозорено: „Очигледно је да вирус још није прошао и треба сагледати какву нам пријетњу представља појачана зараза у окружењу
  • Додик је, како се наводи, сведочио у случају претње смрћу које му је упутио извјесни Момир Вујичић уживо у програму бијељинске телевизије. Један од гледалаца, наводи се, позвао је у програму уживо, представио се као Саво из Њемачке и питао „да ли је могуће убити Милорада Додика као некадашњег америчког предсједника Кенедија“

МИЛОРАД Додик, предсједник СНСД, рекао је на данашњој конференцији за новинаре, након одржане сједнице Извршног комитета те странке, да је једна од тема била и ситуација око вируса корона.

На сједници смо предложили да Влада Републике Српске и Изборни штаб предузму адекватне мјере како би се елиминисала експанзија вируса корона. Очигледно је да вирус још није прошао и треба сагледати какву нам пријетњу представља појачана зараза у окружењу“, рекао је предсједник СНСД-а Милорад Додик.

На конференцији за новинаре након сједнице Извршног комитета СНСД-а у Бањалуци, Додик је рекао да институције у Српској морају обезбиједити мјере да би се спријечила евентуална експанзија вируса.

„Сви смо олако прихватили да је вирус прошао, али то није тако“, нагласио је Додик.

Он је нагласио да је констатовано да су економске мјере, које је предузела Влада Републике Српске с циљем спречавања посљедица пандемије, дале резултате.

Стабилна коалиција с ДНС-ом

Додик је рекао да је Извршни комитет партије именовао данас Главни изборни штаб који ће имати задатак да у општинама обезбиједи неопходну структуру како би локални изборни штабови могли да координишу са Главним штабом и тиме обезбиједе спровођење утврђених политика.

„Извршни комитет СНСД- за изборе ће функционисати као савјет за кампању партије. Овим ћемо смањити број тијела и обезбиједићемо ефикасност“, рекао је Додик новинарима у Бањалуци, након сједнице Извршног комитета СНСД-а.

Он је истакао да је СНСД предложио Влади Републике Српске да данас или најкасније у понедјељак, 15. јуна, предложи Централној изборној комисији БиХ (ЦИК) да јој буду дозначена новчана средства за изборе у Српској, јер у Савјету министара не постоји сагласност федералних партнера како ово питање ријешити.

„Немамо ништа против ни да Савјет министара коначно донесе одлуку о финансирању локалних избора. Очекујемо да ће одржавање локалних избора бити обезбијеђено у законом утврђеном термину, а то је октобар“, каже Додик.

Он је поновио да нема проблема у функционисању и финансирању Српске и да су за 33.000 радника, који су претрпјели штету за вријеме пандемије вируса корона, исплаћена средства за шта је издвојено 25 милиона КМ.

„То је добар посао који је урадила Влада. Било је неефикасности приликом достављања података, а оно што је добила Влада регулисано је, за шта Извршни комитет сматра да је добро. Исплаћена је и мајска пензија што је добро, а потребно је обезбиједити да буду елиминисане опасности у погледу ликвидности институција“, додао је Додик.

Он је навео да ће у Општинском одбору СНСД-а Осмаци бити спроведени унутарстраначки избори.

„Наредне седмице одржаћемо састанак Извршног комитета СНСД-а на коме ћемо заузимати ставове о десет општина, а који ће се односити на локалне изборе и видјети какве су понуде наших партнера. За неке општине ћемо тражити да нам предложе два кандидата за начелника како бисмо изабрали најквалитетније“, закључио је Додик.

Полицијски службеници Агенције за истраге и заштиту (СИПА) БиХ узели су од српског члана Предсједништва БиХ Милорада Додика изјаву у својству свједока у оквиру предмета који се води у Тужилаштву БиХ на околности пријетњи које су му упућене у програму једне комерцијалне телевизије, изјавио је портпарол СИПА Лука Миладиновић.

Према његовим ријечима, изјава од Додика узета је у уторак.

Миладиновић је прецизирао да је СИПА у овом случају поступила по наредби Тужилаштва БиХ.

Из СИПА је речено да су нетачне информације да је Додик дао изјаву у вези са наводним случајем прислушкивања.

Додик је, како се наводи, сведочио у случају претње смрћу које му је упутио извјесни Момир Вујичић уживо у програму бијељинске телевизије.

Један од гледалаца, наводи се, позвао је у програму уживо, представио се као Саво из Њемачке и питао „да ли је могуће убити Милорада Додика као некадашњег америчког предсједника Кенедија“.

Додај коментар

Кликни овде да поставиш коментар