Glavno Federacija/BiH

Dodik: Teško da će Savjet ministara biti formiran do kraja oktobra, Bakir zabavlja svoj narod

„PROCES FORMIRANJA VLASTI NA NIVOU BiH JE – MRCVARENJE“
  • Zamislite kakva je to ozbiljnost kad on juče dolazi na sastanak na kome kaže da vjeruje da će se normalizovati odnosi, a ima samo jedan zahtjev da Hrvati odustanu od promjene Izbornog zakona, što je suštinski jedina stvar koju traže

MILORAD Dodik, predsjednik SNSD, izjavio je da nisu realno ostvarive najave lidera SDA Bakira Izetbegovića da bi vlast na nivou BiH mogla da bude formirana do kraja mjeseca.

Bakir i njegove priče i termini… Zamislite kakva je to ozbiljnost kad on juče dolazi na sastanak na kome kaže da vjeruje da će se normalizovati odnosi, a ima samo jedan zahtjev da Hrvati odustanu od promjene Izbornog zakona, što je suštinski jedina stvar koju traže“, rekao je Dodik novinarima u Mostaru.

Dodik kaže da on i SNSD, za razliku od Izetbegovića, nijednog trenutka ničim nisu uslovili formiranje vlasti.

Mi smo spremni da to učinimo odmah zarad dobrih kretanja prema EU. To je, naravno, izgubljeno. Izgubljen je tajming, koji je važan, kako u životu, tako i u politici“, rekao je Dodik.

On je proces formiranja vlasti na nivou BiH nazvao mrcvarenjem.

Prvo smo imali mrcvarenje kada je Bakir pokušavao da okupi muslimane oko sebe, jer su tada bile i neke druge grupacije oko SDP-a. Tada ni lider DF Željko Komšić nije bio s njim, ni predsjednik SBB Fahrudin Radončić. Onda je nekako uspio da to uradi i počeli su da postavljaju zahtjeve, tako da je izlišno razgovarati o bilo čemu“, rekao je Dodik.

On je podsjetio da je napravljen sporazum između SNSD-a, HDZ-a BiH i SDA da se u roku od 30 dana formira vlast, a onda od toga nema ništa.

„Čujem prije neki dan da očekuje da će se realizovati sporazum, a u sporazumu piše da on važi 30 dana. Kako će se realizovati nešto od čega je prošlo već više od mjesec dana? Zanimljivo, Bakir Izetbegović zabavlja ovaj narod“, rekao je Dodik.

(Srna)

Dodaj komentar

Klikni ovde da postaviš komentar