Главно Федерација/БиХ

Додик: У Источном Сарајеву су на испиту и судбина и трајност Српске

МЕГА-ПРОЈЕКАТ ЗА НАРЕДНЕ ГОДИНЕ ЈЕ АУТОПУТ ПРЕКО РОГАТИЦЕ И ВИШЕГРАДА
  • У претходном периоду на подручју Града Источно Сарајево изграђена је нова болница, улагано је у Јахорину као зимски центар, изграђени су административни центар Републике Српске, пут према Јахорини и спортска дворана на Палама, а у току је изградња спортске дворане у Источном Сарајеву

СРПСКИ члан Предсједништва БиХ Милорад Додик изјавио је у Источном Сарајеву да се на подручју тог града ломе судбина и трајност Српске.

„Зато је власт Српске одлучна да се у Источном Сарајеву осигурају претпоставке за нормалан и безбједан живот“, поручио је Додик на скупу који је окупио представнике друштвеног, пословног и политичког живота тог града.

Према Додиковим ријечима, претходних година учињен је велики помак у рјешавању битних питања за овај крај Републике Српске, а у дијалогу са представницима становника овог града жели да чује који су то приоритети за наредни период.

Он је подсјетио да је у претходном периоду на подручју Града Источног Сарајева изграђена нова болница, да је улагано у Јахорину као зимски центар, изграђени су административни центар Републике Српске, пут према Јахорини, спортска дворана на Палама, а у току је изградња спортске дворане у Источном Сарајеву.

Констатујући да је на плану инфраструктурних питања направљен напредак, Додик је као капитални пројекат у времену које долази навео изградњу аутопута од Београда ка Сарајеву, преко Вишеграда и Рогатице.

„Од тога се одустати неће, потребно је неколико одлука на нивоу БиХ како би се наставило са тим активностима“, рекао је Додик, подсјећајући да застој у формирању власти на нивоу БиХ представља сметњу у овим активностима.

Српски члан Предсједништва изразио је посебно задовољство што је у Источном Сарајеву изграђена Болница „Србија“ и рекао да ће се учинити све да се ријеши проблем дуговања из прошлости ове здравствене установе и да се болница кадровски ојача.

Додик је констатовао да је потребно побољшати безбједносну ситуацију у Источном Сарајеву.

„Људи овдје морају бити сигурни. Знамо да постоје лоше праксе које су доводиле до страдања недужних људи“, рекао је Додик, подсјетивши на неразјашњена убиства.

(Срна)

Додај коментар

Кликни овде да поставиш коментар