Главно Странке

Додик: За предсједавајућег Савјета министара БиХ предложићемо Зорана Тегелтију

БЕЗ КОМЕНТАРА МЕКТИЋЕВЕ ИЗЈАВЕ ДА ЈЕ ХРВАТСКА ПРЕКО СЕЛЕФИЈА ПОКУШАЛА ДА УБАЦИ ОРУЖЈЕ У БиХ

МИЛОРАД Додик, предсједник СНСД, рекао је данас да се за сада не може говорити о именима кандидата за позиције у власти на нивоу БиХ, укључујући и Савјет министара, али да ће српска групација коју предводи СНСД за предсједавајућег тог савјета предложити Зорана Тегелтију.

Додик је новинарима у Добоју рекао да је све остало ствар договора.

„Не можемо сада да говоримо о томе јер се није завршила ни расподјела ресора у самом Савјету министара. Неозбиљно је говорити о именима“, рекао је Додик.

Када је ријеч о његовој ранијој изјави да су урађене техничке формулације власти на нивоу БиХ и да ће то бити документ од једне и по странице, Додик је навео да ће се ту наћи основне ствари у вези са уставним поретком, Дејтонским споразумом, реформским процесима, евроинтеграцијама, борби против криминала…

На питање треба ли БиХ нови устав, Додик, који је предсједавајући Предсједништва БиХ, одговорио је да БиХ треба свашта и да је то велика тема.

Он није желио да коментарише наводе министра безбједности БиХ у техничком мандату Драгана Мектића да је Хрватска, преко одређених селефија, покушала да у БиХ убаци оружје.

„Не коментаришем Мектића“, рекао је Додик.

(Срна)

 

Додај коментар

Кликни овде да поставиш коментар