Главно Странке

Драган Мектић носилац листе СДС за „ниво БиХ“, Шаровић на челу за сарајевски регион

ГОВЕДАРИЦА: НА ЧЛАНОВЕ ОО СДС ЧЕЛИНЦА НИЈЕ ВРШЕН ПРИТИСАК ДА ДОЂУ НА „ПРАВДУ ЗА ДАВИДА“
  • Предсједник СДС рекао да ће се са Милорадом Додиком суочити Младен Иванић, кандидат СзП за српског члана Предсједништва БиХ, а да ће се он суочити са Жељком Цвијановић, која је његов противкандидат

ГЛАВНИ одбор СДС-а данас је одредио носиоце изборних листа за Парламентарну скупштину и за Народну скупштину РС.

Према оном што је саопштио Вукота Говедарица, предсједник странке, носилац листе за бх. ниво биће Драган Мектић, министар безбједности, Мирко Шаровић, министар спољне трговине и економских односа, предводиће сарајевски регион, док ће преосталу јединицу предводити или Младен Босић, бивши предсједник СДС-а, или Обрен Петровић, градоначелник Добоја.

Што се тиче НС РС, листе ће, између осталих, предводити Миладин Станић, Давор Шешић, Томица Стојановић, Костадин Васић, као и Дарко Бабаљ.

Говедарица је рекао да ће опозиција у РС водити пристојну изборну кампању, без вријеђања и конфликата, и изразио увјерење да ће однијети побједу на свим нивоима.

На новинарско питање да ли ће се суочити с Милорадом Додиком, предсједником РС, Говедарица, који је уједно и кандидат за предсједника РС, рекао је да ће се са Додиком суочити Младен Иванић, њихов кандидат за српског члана Предсједништва БиХ, а да ће се он суочити са Жељком Цвијановић, која је његов противкандидат.

Рекао је да је Иванић добро радио свој посао за РС и да заслужује да добије мандат.

Изразио је увјерење да ће он лично побиједити за предсједника РС, те да СДС рачуна на пет мандата у парламенту БиХ.

Говедарица је још казао да је Главни одбор СДС-а искључио из странке Горана Тубака, досадашњег предсједника Општинског одбора СДС-а Челинац, и Дарка Јанковића, одборника у Скупштини општине Челинац.

„У СДС-у појединци се не могу понашати како желе“, рекао је Говедарица.

Он је демантовао тврдње да је на чланове Општинског одбора СДС-а Челинац вршен притисак да присуствују скупу „Правда за Давида“.

С друге стране, Тубак је казао да ће и даље остати члан СДС-а, те да га не занимају приватне, самовољне одлуке Говедарице.

„Њему могу само да поручим да сам познатији и поштованији у свом Челинцу него што је он у цијелој Херцеговини“, нагласио је Тубак.

https://www.nezavisne.com/novosti/bih/Govedarica-Suocicu-se-sa-Cvijanovicevom/486161

 

Додај коментар

Кликни овде да поставиш коментар