Главно РС и матица

Државна церемонија у Нишу 24. марта: Војна парада и молебан

УЧЕСТВОВАЋЕ 4.000 ВОЈНИКА, 50 ТЕНКОВА И ОСАМ ДО ДЕСЕТ МиГ-29 И 19 ХЕЛИКОПТЕРА

ДРЖАВНОМ церемонијом, војном парадом и молебаном у Нишу, Србија ће 24. марта обиљежити 20 година од НАТО агресије.

За учешће на тој церемонији планирано је ангажовање око 4.000 припадника Војске Србије и МУП-а, незванично сазнаје Танјуг у Министарству одбране.

Између осталог, планирано је ангажовање 30 ваздухоплова, 50 тенкова и десет борбених возила пешадије, а биће ангажовано ново наоружање домаће производње.

Предсједник Александар Вучић у уторак је потврдио да ће 24. марта у Нишу бити обиљежена годишњица бомбардовања на државном нивоу, уз молебан и војну параду.

„Прошло је 20 година од НАТО агресије на једну суверену земљу, која није вођена само бомбама из ваздуха већ је вођена готово свим средствима – политичким, медијским. Ми ћемо се на достојанствен начин у вечерњим сатима тачно на годишњицу у Нишу, који је био више пута разаран, обратити грађанима. То ће бити државна манифестација, уз молебан који ће приредити патријарх Иринеј и архијереји српске цркве“, рекао је Вучић.

Додао је да ће пре тога бити организована војна парада, где ће грађани моћи да виде 1.500 обучених специјалаца, опремљених и одевених по најмодернијим стандардима, осам до десет „мигова 29″, 19 нових хеликоптера.

„Србија озбиљно јача своју безбедност, своју сигурност. То је темељ даљег снажења наше државе“, рекао је Вучић и позвао Нишлије, југ и југоисток Србије да дођу да виде своју војску.

 

Додај коментар

Кликни овде да поставиш коментар