Glavno RS i matica

Državna ceremonija u Nišu 24. marta: Vojna parada i moleban

UČESTVOVAĆE 4.000 VOJNIKA, 50 TENKOVA I OSAM DO DESET MiG-29 I 19 HELIKOPTERA

DRŽAVNOM ceremonijom, vojnom paradom i molebanom u Nišu, Srbija će 24. marta obilježiti 20 godina od NATO agresije.

Za učešće na toj ceremoniji planirano je angažovanje oko 4.000 pripadnika Vojske Srbije i MUP-a, nezvanično saznaje Tanjug u Ministarstvu odbrane.

Između ostalog, planirano je angažovanje 30 vazduhoplova, 50 tenkova i deset borbenih vozila pešadije, a biće angažovano novo naoružanje domaće proizvodnje.

Predsjednik Aleksandar Vučić u utorak je potvrdio da će 24. marta u Nišu biti obilježena godišnjica bombardovanja na državnom nivou, uz moleban i vojnu paradu.

„Prošlo je 20 godina od NATO agresije na jednu suverenu zemlju, koja nije vođena samo bombama iz vazduha već je vođena gotovo svim sredstvima – političkim, medijskim. Mi ćemo se na dostojanstven način u večernjim satima tačno na godišnjicu u Nišu, koji je bio više puta razaran, obratiti građanima. To će biti državna manifestacija, uz moleban koji će prirediti patrijarh Irinej i arhijereji srpske crkve“, rekao je Vučić.

Dodao je da će pre toga biti organizovana vojna parada, gde će građani moći da vide 1.500 obučenih specijalaca, opremljenih i odevenih po najmodernijim standardima, osam do deset „migova 29″, 19 novih helikoptera.

„Srbija ozbiljno jača svoju bezbednost, svoju sigurnost. To je temelj daljeg snaženja naše države“, rekao je Vučić i pozvao Nišlije, jug i jugoistok Srbije da dođu da vide svoju vojsku.

 

Dodaj komentar

Klikni ovde da postaviš komentar