Главно Федерација/БиХ

Џаферовић: Додик је крив што није формиран Савјет министара БиХ

ТВРДИ ДА НИЈЕ ХТИО ДА ЗАКАЖЕ СЈЕДНИЦЕ НИ ПОВОДОМ ПЕЉЕШКОГ МОСТА И ВРБОВАЊА

ЧЛАН Предсједништва БиХ Шефик Џаферовић оцијенио је у изјави за Фену да је једини кривац што до сада није успостављен Савјет министара БиХ Милорад Додик.

Коментаришући тврдње предсједавајућег Предсједништва БиХ и предсједника СНСД-а да ‘Бошњаци врше опструкције’, Џаферовић је истакнуо да је то замјена теза, те да једино Додик својим потезима и изјавама опструира конституисање Савјета министара, али и рад Предсједништва БиХ.

„Додик опструира провођење Закона о одбрани БиХ и испуњавање међународних обавеза наше земље, а онда за опструкције оптужује бошњачке политичке представнике и говори како је „БиХ немогућа“. То није ништа ново, такав принцип рада смо већ видјели, да се прво заблокирају сви процеси и онда почне говорити о томе како институције не функционирају и да је ово „немогућа држава“. Итекако је могућа. Нека Додик почне поштовати законе, нека почне поштовати државу БиХ на чијем је челу и имат ћемо Вијеће министара у року од 24 сата“, казао је Џаферовић.

Наглашава да Додик осим успоставе Савјета министара опструише и рад Предсједништва БиХ.

„Све се своди отприлике на то да пуно прича, а мало ради. Предсједништво БиХ од децембра прошле године није одржало редовну сједницу, иако би сједнице требало да се одржавају у правилу сваких 14 дана. Десеци материјала чекају на одлуку Предсједништва. Иако је то његова обавеза по Пословнику, Додик није заказао ни ванредну сједницу на мој конкретни захтјев којим сам тражио да Предсједништво заузме званичан став о наставку изградње Пељешког моста, као и да се утврди став о информацијама које се односе на врбовање држављана БиХ од стране Сигурносно-обавјештајне агенције Хрватске, те да се размотре евентуалне дипломатске мјере. Не постоји нити једно оправдање да Предсједништво БиХ не ради свој посао“, нагласио је Џаферовић.

(Фена)

 

Додај коментар

Кликни овде да поставиш коментар