Главно РС и матица

Ердоган Вучићу: Велико ми је задовољство што су српско-турски односи на највишем нивоу у историји

ПРЕДСЈЕДНИКА СРБИЈЕ ПОЗВАО НА ДИПЛОМАТСКИ ФОРУМ У АНТАЛИЈИ
  • Турски предсједник у писму-честитки истакао да му је најискренија жеља да се аутопут Сарајево-Београд, као пројекат регионалног пријатељства и просперитета, заврши у најкраћем могућем року

ПРЕДСЈЕДНИК Турске Реџеп Тајип Ердоган честитао је данас предсједнику Србије Дан државности, истичући да су пријатељски односи и сарадња између Турске и Србије достигли највиши степен у историји.

„Велико ми је задовољство што су пријатељски односи и сарадња између Турске и Србије, као резултат узајамних веза на свим нивоима, достигли највиши степен у својој историји. Ваш труд и руководство је несумњиво у великој мјери допринијело том успеху“, наведено је у честитки коју је Вучићу уручио амбасадор Турске Танџу Билгич, преносећи му поздраве Ердогана.

Турски предсједник је истакао да му је најискренија жеља да се аутопут Сарајево-Београд, као пројекат регионалног пријатељства и просперитета, чији су темељ постављени током његове посјете Србији 7. и 8. октобра прошле године, заврши у најкраћем могућем року.

„Желио бих да изразим задовољство што ћу ове године у оквиру треће сједнице Високог савета за сарадњу имати прилику да Вас угостим у својој земљи и да Вам овом приликом пожелим добро здравље и срећу, као и просперитет и благостање пријатељском народу Србије“, наводи се, између осталог, у честитки предсједника Ердогана, саопштила је Служба за сарадњу са медијима предсједника Србије.

Предсједник Вучић је, захваљујући на писму, рекао да га радује што је са предсједником Ердоганом успоставио присан однос и блиску сарадњу, засноване на међусобном разумијевању и повјерењу.

Он је нагласио да су добри српско-турски односи важни и за мир и стабилност региона.

Амбасадор Билгич је оцијенио да су српско-турски односи на највишем нивоу у историји управо захваљујући двојици предсједника.

Вучић и Билгич су констатовали да заједнички пројекти и економска сарадња добро напредују и изразили су очекивање да ће у будућности бити нових турских инвестиција, као и да ће две земље искористити све могућности за сарадњу.

Амбасадор Билгич је предсједнику Вучићу уручио и позив за учешће на првом Анталијском дипломатског форуму, посвећеном дипломатији у дигиталном добу, наведено је у саопштењу.

Додај коментар

Кликни овде да поставиш коментар