Главно РС и матица

Головченко: Белорусија ће Србији почетком 2021. испоручити сва четири модернизована МиГ-29

БИЋЕ – И ПО ПРАТЕЋОЈ ОПРЕМИ – ПОДИГНУТИ НА НИВО МиГ-29 ДОБИЈЕНИХ ИЗ РУСИЈЕ

ПРЕДСЈЕДНИК Државног војно-индустријског комитета Бјелорусије Роман Головченко рекао је да ће Бјелорусија почетком 2021. године предати Србији модернизоване авионе „МИГ 29“, преноси бјелоруска новинска агенција БЕЛТА.

Головченко је истакао да се ремонт авиона обавља у договореним роковима и да се три авиона налазе на ремонту, а један у процесу дефектације, наводи портал „Танго сикс“.

„Све иде по плану. У сталном смо контакту са српском страном, нема никаквих потешкоћа. Према уговору, испорука авиона купцу иде почетком 2021. године“, рекао је први човјек бјелоруског Државног војно-индустријског комитета, који је додао да према уговору радове ремонта и модернизације плаћа српска страна.

Званична примопредаја четири ловачка авиона „МИГ 29“ у варијанти 9.13 извршена је 25. фебруара ове године у бјелоруском 558. ремонтном заводу у Барановичима, гдје је три дана раније започео њихов ремонт.

Из Министарства одбране Србије тада су саопштили да је пријем авиона и пратећих комплета земаљске опреме извршен у претходне двије недјеље и да су авиони одмах предати на генерални ремонт и модификацију опреме како би били опремљени, као и тренутних 10 авиона овог типа у РВ и ПВО.

Министар одбране Србије Александар Вулин изјавио је том приликом да су рокови договорени и прецизни, да се рачуна да ће фаза ремонта (прва фаза) бити завршена у најкраћем могућем року, а потом и друга фаза која подразумјева модернизацију.

(novosti.rs)

Додај коментар

Кликни овде да поставиш коментар