Главно Странке

Говедарица затражио да се пусте на слободу сви приведени у Бањалуци

„ЧИЈУ БЕЗБЈЕДНОСТ ЈЕ ПРОТЕКЛИХ ДАНА УГРОЗИО ДАВОР ДРАГИЧЕВИЋ“

ПРЕДСЈЕДНИК Српске демократске странке Вукота Говедарица затражио је да надлежни пусте на слободу све који су данас приведени у Бањалуци.

„Постављамо само једно питање – чија је то данас безбједност угрожена и чију је безбједност Давор Драгичевић угрозио протеклих дана”, упитао је Говедарица у Брчком након посјете Општинском одбору СДС-а у дистрикту Брчко.

Говедарица каже да умјесто да Министарство унутрашњих послова, заједно са Тужилаштвом надлежним у Републици Српској расвијетли, како каже, случај убиства Давида Драгичевића, данас је у Бањалуци „притисак на групу ‘Правда за Давида’ и све људе који траже истину и правду”.

Он је осудио „понашање надлежних органа према породици Давора Драгичевића”.

„Ово је чин институционалног дјеловања, како се треба обрачунати са људима који траже само једно – истину о убиству бањалучког студента и правду за све грађане Републике Српске, а првенствено за породицу коју је ова трагедија задесила”, сматра Говедарица.

Он је навео да прекида посјету брчанском одбору СДС-а и да се враћа у Бањалуку да би подржао људе који траже правду, додајући да ће се придружити грађанима Бањалуке и Републике Српске који данас протестују.

Из Полицијске управе Бањалука саопштено је да је данас слободе лишен Д. Д. због сумње да је извршио кривично дјело угрожавање безбједности.

Привођење је услиједило након што се Д. Д. није одазвао у вријеме када је у складу са законом позван у службене просторије ради испитивања на околности за које се сумњичи, наведено је у саопштењу.

У бањалучкој Полицијској управи рекли су и да су нека лица доведена у службене просторије јер су починила прекршаје из Закона о јавном реду и миру и Закона о јавном окупљању.

(Срна)

 

Додај коментар

Кликни овде да поставиш коментар