Главно Свијет

Хамнеи: Нема преговора са Америком, њена политика притиска на Иран доживјеће крах

У ТЕЛЕВИЗИЈСКОМ ОБРАЋАЊУ НАЦИЈИ НАГЛАСИО: ДИЈАЛОГ МОГУЋ САМО КАД СЕ САД ВРАТЕ СПОРАЗУМУ
  • „Преговори са Вашингтоном значили би успјех америчке политике максималног притиска у виду санкција и пријетњи. Били би и признање да САД могу наметати своје захтјеве“

 

ТЕХЕРАН никада неће преговарати са САД, ни на каквом нивоу – саопштио је ирански врховни вјерски вођа ајатолах Али Хамнеи.

Нагласио је да ће политика Вашингтона срачуната на вршење максималног притиска на Иран доживети крах. И наставио:

„Преговори са Вашингтоном значили би успјех америчке политике максималног притиска у виду санкција и пријетњи. Били би и признање да САД могу наметати своје захтјеве. Зато ирански званичници никада неће разговарати с Америком“.

Хамнеи је у свом телевизијском обраћању нацији посебно нагласио да је дијалог са САД могућ само уколико оне повуку одлуку о иступању из споразума велике шесторке са Техераном о иранском атомском програму.

Хамнеи  ја на овај начин само „подебљао граничне линије“ иранске спољне политике.

Техеран је претходно објавио да неће бити састанка иранског предсједника Хасана Роханија и његовог америчког колеге Доналда Трампа у Уједињеним нацијама на засједању Генералне скупштине, иако је Бијела кућа у недјељу оставила отворену могућност за њихов састанак.      

Шеф руске спољне обавјештајне службе Сергеј Наришкин оцијенио је да је могућ војни сценарио послије напада дроновима на нафтна постројења на истоку Саудијске Арабије.

„Војни сценарио је могућ, али се надам рјешењу мирним путем“, рекао је Наришкин.

Додај коментар

Кликни овде да поставиш коментар