Главно РС и матица

Харадинај одбио и „Тачијеву молбу“ и амерички „ултиматум“ да укине таксе

ТРАЖИ ГАРАНЦИЈЕ САД ДА ЋЕ БЕОГРАД ПРИЗНАТИ „КОСОВО“ И ДА ЋЕ ГРАНИЦЕ ОСТАТИ - САДАШЊЕ

ПРЕМИЈЕР шиптарског Косова Рамуш Харадинај није прихватио молбу косовског предсједника Хашима Тачија да, у складу са ултиматумом САД, тренутно суспендују царинске стопе на производе из централне Србије и БиХ, речено је Срни у његовом кабинету.

Харадинај је, како се наводи, одбио да прихвати Тачијеву молбу, уз образложење да прије укидања одлуке о царинским стопама САД дају гаранције да ће дијалог Београда и Приштине бити окончан свеобухватним споразумом, уз поштовање постојећих „граничних линија Косова“.

„Нема договора о суспензији царинских стопа“, поручују из Харадинајевог кабинета, након данашњег састанка у Приштини владајуће Пан коалиције на којем је требало да буде размотрена платформа о дијалогу са Србијом.

Харадинај је поновио да ће такса на производе који потичу из централне Србије и БиХ остати.

Најавио је да ће до краја седмице бити спремна платформа за дијалог са Београдом и изразио наду да ће је подржати и опозиционе странке.

Дописник Срне јавља да су данашњи састанак напустили члан Демократске партије Косова Енвер Хоџај и предсједник странке НИСМ-а Фатмир Љимај, који је и потпредсједник привремене косовске владе и један од најближих Харадинајевих сарадника.

Додај коментар

Кликни овде да поставиш коментар