Главно РС и матица

Харадинај: Противим се подјели Косова и корекцији границе са Србијом јер се границе праве ратом

А ТАЧИ ЈЕ ЗА „ПРЕИСПИТИВАЊЕ ГРАНИЦА“ ДА БИ ПРИШТИНА ДОБИЛА ПРЕШЕВО, БУЈАНОВАЦ И МЕДВЕЂУ

ГРАНИЦЕ се могу промијенити само ратом, поручио је шиптарски косовски премијер Рамуш Харадинај и додао да се противи подјели Косова или „корекцији границе“ са Србијом.

„Границе се постављају ратом, само ће их рат промијенити. Сви Албанци би вољели да се Прешево припоји Косову, али знате да су границе постављене са уласком НАТО, десет хиљада људи је погинуло због тих граница, не можете се играти са границама“, рекао је Харадинај послије састанка своје владе.

Истовремено, косовски предсједник Хашим Тачи поручује да подржава „преиспитивање граница“ са Србијом, јер то сматра једином могућношћу да се Прешево, Бујановац и Медвеђа припоје Косову, преноси Танјуг.

„Да будем сасвим јасан, ја сам временом одбацио опцију подјеле и размјене територија, овдје причам само о преиспитивању, односно корекцији границе мировним путем и то за добробит Косова“, написао је Тачи на Фејсбуку.

Тачи тврди да противници овог приједлога врше пропаганду за подјелу и размјену територија и наводи да у тој ситуацији грађани Косова треба на референдуму сами да одлуче ко је у праву и која је опција у интересу Косова.

Како преноси РТК2, Харадинај се захвалио команданту америчких снага Кфора Нику Дучићу, којег је назвао „Американцем косовско-српског поријекла“, на „добро обављеном послу у близини језера Газиводе“.

(Танјуг)

 

Додај коментар

Кликни овде да поставиш коментар