Главно РС и матица

Харадинај: Србија се наоружава – бојимо се новог рата

ХОЏАЈ: МИЛИТАРИЗАЦИЈА СРБИЈЕ ЈЕ ПРИЈЕТЊА И НАМА И РЕГИОНУ

ШИПТАРСКИ косовски премијер Рамуш Харадинај изјавио је  да страхује зато што Србија купује ново оружје, те да се боји новог рата, преноси РТС.

Харадинај је рекао да приступ једног дијела међународне заједнице у односу на дијалог са Београдом, подиже потребу и да се Косово наоружава“.

Србија купује оружје у Русији. Француска је такође постигла уговор са Србијом за ракетни систем. У међувремену, они нам говоре да споразум не можемо назвати ‘споразумом о узајамном признавању у постојећим границама’. Шта онда да радимо?“, навео је Хараднај.

Ми смо независна држава. Не тражимо ништа друго до дијалог о узајамном признавању. Ако нисте спремни за ово, да ли је то онда порука за нас да би и ми требало да купимо оружје?“, додао је Харадинај, а преноси приштинска штампа.

И потпредсједник косовске владе Енвер Хоџај тврди да је милитаризација Србије пријетња региону“.

Иако се проглашава војно неутралном, показује супротно. Ко пријети Србији толико да треба да купи ново оружје од Француске и других и повећа свој систем противваздушне одбране? Милитаризација Србије је нова пријетња за регион“, написао је Хоџај на свом Твитер налогу.

(РТС)

 

Додај коментар

Кликни овде да поставиш коментар