Главно РС и матица

Хрватска није дозволила улазак на своју територију делегацији Воjске Србије

ЧИНИЛИ ЈЕ САМО СТАРЈЕШИНЕ СА ВМА, КАДЕТИ И ПИТОМЦИ ВОЈНЕ ГИМНАЗИЈЕ
  • Чланови делегације ВС заустављени на граничном прелазу Бајаково. Били спремни да оставе униформе и продуже пут у цивилу, ако је то једини разлог за задржавање, али су им цариници саопштили да то није разлог. Услиједила је забрана уласка у Хрватску

ДЕЛЕГАЦИЈИ Војске Србије, коју чиниле старјешине са Војне академије, кадети и питомци Војне гимназије, данас је забрањен улазак у Хрватску, речено је Танјугу у Министарству одбране.

Делегација је требало да присуствује обиљежавању дана Јасеновачких новомученика и била је најављена.

На граници, на прелазу Батровци – Бајаково, делегација је заустављена, задржана и претресена.

У пртљагу су биле службене униформе, што је, истичу у Министарству, потпуно дозвољено и у складу са правилима службе, а хрватски цариници су делегацији рекли да не могу да их носе.

Чланови делегације ВС су били спремни да оставе униформе и продуже пут у цивилу, ако је то једини разлог за задржавање, али су им цариници саопштили да то није разлог и да они данас неће ући у Хрватску.

Делегацији је издата забрана уласка и враћена је у Србију.

У документу у којем се наводе разлози за одбијање уласка, назначено је да делегација нема одговарајућу документацију којом би оправдала сврху и услове боравка, као и да нису достављени на увид докази за путовање из другог разлога.

(Танјуг)

 

Додај коментар

Кликни овде да поставиш коментар