Glavno RS i matica

Hrvatska nije dozvolila ulazak na svoju teritoriju delegaciji Vojske Srbije

ČINILI JE SAMO STARJEŠINE SA VMA, KADETI I PITOMCI VOJNE GIMNAZIJE
  • Članovi delegacije VS zaustavljeni na graničnom prelazu Bajakovo. Bili spremni da ostave uniforme i produže put u civilu, ako je to jedini razlog za zadržavanje, ali su im carinici saopštili da to nije razlog. Uslijedila je zabrana ulaska u Hrvatsku

DELEGACIJI Vojske Srbije, koju činile starješine sa Vojne akademije, kadeti i pitomci Vojne gimnazije, danas je zabranjen ulazak u Hrvatsku, rečeno je Tanjugu u Ministarstvu odbrane.

Delegacija je trebalo da prisustvuje obilježavanju dana Jasenovačkih novomučenika i bila je najavljena.

Na granici, na prelazu Batrovci – Bajakovo, delegacija je zaustavljena, zadržana i pretresena.

U prtljagu su bile službene uniforme, što je, ističu u Ministarstvu, potpuno dozvoljeno i u skladu sa pravilima službe, a hrvatski carinici su delegaciji rekli da ne mogu da ih nose.

Članovi delegacije VS su bili spremni da ostave uniforme i produže put u civilu, ako je to jedini razlog za zadržavanje, ali su im carinici saopštili da to nije razlog i da oni danas neće ući u Hrvatsku.

Delegaciji je izdata zabrana ulaska i vraćena je u Srbiju.

U dokumentu u kojem se navode razlozi za odbijanje ulaska, naznačeno je da delegacija nema odgovarajuću dokumentaciju kojom bi opravdala svrhu i uslove boravka, kao i da nisu dostavljeni na uvid dokazi za putovanje iz drugog razloga.

(Tanjug)

 

Dodaj komentar

Klikni ovde da postaviš komentar