Главно Федерација/БиХ

И Звиздић критикује Додика и сања о уласку БиХ у НАТО

ПРИПИСАО ПРЕДСЈЕДАВАЈУЋЕМ ПРЕДСЈЕДНИШТВА БиХ `ОПАСНЕ И РАТНОХУШКАЧКЕ ПОРУКЕ И ПРИЈЕТЊЕ`

ПРЕДСЈЕДАВАЈУЋИ Савјета министара Босне и Херцеговине Денис Звиздић сматра да позив Милорда Додика војницима Трећег пјешадијског пука Оружаних снага БиХ (ОСБиХ) да слиједеће године, умјесто законом обавезних и прописаних униформи, обуку униформе тзв. Војске РС, представља отворени позив на рушење ОСБиХ које су најважнији гарант мира у БиХ и најбољи примјер успјешне унутрашње бх. интеграције.

Савјет министара БиХ ће, у складу са својим надлежностима, рекао је Звиздић, наставити на подржавању, креирању и финансирању пројеката и активности које ће водити ка даљем јачању укупних капацитета ОСБиХ.

„А најбољи одговор на овакве опасне и ратнохушкачке поруке и пријетње, јесте даље јачање државних институција, адекватно  дјеловање надлежних правосудних органа, досљедно и бескомпромисно инсистирање на владавини закона и слање АНП-а, односно активација МАП-а као наредног корака у процесу НАТО интеграција БиХ“, каже Звиздић.

ЕУ интеграције и НАТО интеграције, представљају, у складу с важећим законима, одлукама Предсједништва БиХ, као и важећом Стратегијом вањске политике БиХ, два најважнија циља вањске политике БиХ, и све надлежне институције БиХ су обавезне да дјелују у складу с тим.

Истовремено, очекујемо адекватне реакције од свих представника и институција ЕУ и укупне међународне заједнице, како би се јавно осудиле и институционално трајно зауставиле овакве бескрупулозне провокације, а ојачали процеси сарадње, мира и стабилности у БиХ и читавом региону – наводи се у реаговању Звиздића, саопштено је из кабинета предсједавајућег ВМБиХ.

(Фена)

 

Додај коментар

Кликни овде да поставиш коментар