Glavno Svijet

Italijanski novinar Laris Gajser ne odustaje od rušenja vlade Zaeva

ŠIPTARSKI PORTAL „FLAKA“ TVRDI DA ĆE VD PREMIJERA POSTATI OLIVER SPASOVSKI

LARIS Gajser, novinar italijanskog lista „Istina“ (La Verita) koji je inače Slovenac, najavio je da će izneti nove činjenice o slučaju „Reket“, koji potresa Sjevernu Makedoniju, dok istovremeno makedonski portal „Plamen“ (Flaka) piše da bi premijer Zoran Zaev mogao danas ili narednih dana da podnese ostavku na tu funkciju.

Albanski portal, koji piše i na makedonskom, navodi, pozivajući se na dobro obaviještene izvore iz vladajuće SDSM-u, da bi Zaev mogao da podnese ostavku, a da ga na toj poziciji zamijeni ministar unutrašnjih poslova Oliver Spasovski.

Nijedan drugi makedonski medij ne spominje takvu mogućnost.

„Postoji mogućnost da Zoran Zaev podnese ostavku danas ili u narednim danima i da formira tehničku vladu sa Oliverom Spasovskim kao premijerom, a izbori da budu održani u novembru 2020. godine nakon popisa stanovništva“, citira „Plamen“ izvor iz stranke premijera Zaeva.

Laris Gajser

Navodi se da ovaj korak podrazumijeva formiranje tehničke vlade po „pržinskom modelu“, koja će zemlju pripremiti za parlamentarne izbore.

Portal navodi da bi ovaj potez Zaeva mogao da uslijedi nakon objavljivanja video snimaka italijanskih medija o reketu protiv biznismena Orcea Kamčeva.

Gajser je, naime, na svom Fejsbuk profilu juče objavio da će nove činjenice saopštiti danas tokom gostovanja na Radio Kapodistrija.

„Makedonijo! Sutra, 13. avgusta u 11 sati, na Radiju Kapodistrija! U središtu nove činjenice direktno iz studija“, naveo je Gajser.

On je u tri nastavka objavio video i audio snimke o reketu od 1,5 miliona evra, koji je za puštanje iz kućnog pritvora platio makedonski biznismen Jordan Orce Kamčev, a u koji je umiješana makedonska specijalna tužiteljka Katica Janeva.

 

Dodaj komentar

Klikni ovde da postaviš komentar