Главно Федерација/БиХ

Иванић: Јадна би била Република Српска када би могло да је промијени неких 40 војника

„ЗА РАЗЛИКУ ОД ДОДИКА, НУДИМ ДЈЕЛА И СТАБИЛНОСТ, А НЕ НЕИЗВЈЕСНОСТ И ИЗОЛАЦИЈУ“
  • „Просто не могу да схватим да се тај моћни СНСД, који толико вјерује у своју снагу и историјску улогу у Републици Српској, плаши неких 40 војника који су се овдје појавили. Притом, немају нити један документ да докажу да је тачно да су дошли да праве хаос и руше Републику Српску и да у томе имају помоћ српских представника у заједничким институцијама“

„ЈАДНА би била Република Српска када би њу могло промијенити неких 40 војника“, изјавио је српски члан Предсједништва БиХ Младен Иванић.

Кометаришући тврдњу предсједника Српске Милорада Додика, да 40 британских војника ради на дестабилизацији РС, Иванић је рекао да не постоји ниједан документ који потврђује да су дошли да праве хаос.

Он је упитао „да ли се СНСД, који себе представља као снажну партију, боји 40 војника“.

„Просто не могу да схватим да се тај моћни СНСД, који толико вјерује у своју снагу и историјску улогу у Републици Српској, плаши неких 40 војника који су се овдје појавили. Притом, немају нити један документ да докажу да је тачно да су дошли да праве хаос и руше Републику Српску и да у томе имају помоћ српских представника у заједничким институцијама“, рекао је Иванић.

Најавио је да ће, у случају да се појави било какав документ који то доказује, као и да је руководство Републике Српске и Србије незаконито прислушкивано предузети све мјере да одговорни буду смијењени.

Он, међутим, сматра да је очигледно да СНСД само тражи и ствара непријатеље, јер само тако може да функционише.

„СНСД и власт праве непријатеље од свакога и свуда и плаше народ, без иједног документа који то доказује, а од себе прави једине браниоце Републике Српске“, наводи Иванић, и каже да то раде, „јер нису отворили ниједну фабрику, нити побољшали економско стање грађана у Републици Српској“.

Иванић је нагласио да, за разлику од Додика, који му је противкандидат на изборима за члана Предсједништва БиХ, „нуди дјела и стабилност, а не неизвјесност и изолацију“.

(Фена)

 

Додај коментар

Кликни овде да поставиш коментар