Glavno Stranke

Ivanić: Ničeg nije bilo – neću od Vučića tražiti dokaze o miješanju stranaca u izbore u RS

BORENOVIĆ: PREKO MEDIJA SMO SAZNALI DA ČAVIĆ NAPUŠTA OPOZICIONI BLOK
  • Mladen IVANIĆ naglasio da će biti zanimljivo gledati dalje Dodikove poteze, odnosno da li će, kako je najavio, sjednicama Predsjedništva BiH prisustvovati putem video linka, da li će sarađivati sa bošnjačkim članom Predsjedništva BiH Šefikom Džaferovićem, koga je SNSD proglasio ratnim zločincem i da li će u zgradu Predsjedništva BiH unijeti zastavu RS

SRPSKI član Predsjedništva BiH i počasni predsjednik Partije demokratskog progresa Mladen Ivanić izjavio je danas da neće tražiti od predsjednika Srbije Aleksandra Vučića dokaze o tome da su se stranci miješali u izbore u Republici Srpskoj.

„Neću insistirati ni na čemu, jer ničega nije ni bilo”, kazao je Ivanić na konferenciji za novinare u Banjaluci.

Vučić je 24. septembra, u jeku predizborne kampanje, izjavio da će „sačekati kraj izbora i onda će izneti frapantne dokaze o najbrutalnijem mešanju pojedinih zapadnih sila u izbore u RS”.

„I još nađu Srbe koji će Srbiju da optužuju za mešanje, onda vam je sve jasno”, rekao je tada Vučić, aludirajući na Ivanića, koji je ranije rekao da niko, pa ni zvanični Beograd ne treba da se meša u izbore u RS i favorizuje jednu političku opciju, prenosi Beta.

Komentarišući izjavu novoizabranog srpskog člana Predsjedništva BiH Milorada Dodika da će raditi na dogovoru i što boljem funkcionisanju BiH, Ivanić je kazao da je indikativna Dodikova izjava da „Predsjedništvo BiH postaje centralna politička figura”.

„Ne bih imao ništa protiv da Dodik ostane pri svojim ranijim izjavama o BiH. To će, ako se i desi, biti protivustavno. Nadležnosti ne treba da se sele sa ličnostima”, ocenio je on.

Ivanić je dodao da će biti zanimljivo gledati dalje Dodikove poteze, odnosno da li će, kako je najavio, sjednicama Predsjedništva BiH prisustvovati putem video linka, da li će sarađivati sa bošnjačkim članom Predsjedništva BiH Šefikom Džaferovićem, koga je SNSD proglasio ratnim zločincem i da li će u zgradu Predsjedništva BiH unijeti zastavu RS.

Komentarišući Dodikovu najavu da će RS raditi na uspostavljanju svoje obavještajno-bezbjednosne službe i rezervnog sastava policije, Ivanić je naveo da se radi samo o Dodikovoj izjavi i da treba sačekati i vidjeti da li će se to zaista i desiti.

„Bezbjednosne agencije BiH ne treba prepuštati Sarajevu, jer su one i naše bezbjednosne agencije i u njima treba da budu najbolji srpski kadrovi”, kazao je Ivanić.

Lider PDP-a Branislav Borenović rekao je da ta stranka ostaje u opoziciji, „dosljedno i neumoljivo odana svojim biračima i narodu koji ih je podržao na izborima”.

„PDP nije na prodaju, naš obraz nije na prodaju, niti ćemo prodati jeru za užinu”, kazao je Borenović.

On je kazao da ih Narodni demokratski pokret (NDP) Dragana Čavića nije ni obavijestio da napušta opozicioni blok i pristupa vlasti, već da su o tome saznali iz medija.

Lider PDP-a još je kazao da očekuje da SDS, najveća opoziciona stranka, iz unutrašnjih previranja poslije izbora izađe još jača i da nastave zajednički da djeluju na ekonomskoj, demografskoj i moralnoj obnovi RS.

Borenović je naveo da je više od 300 hiljada glasača na izborima dalo svoj glas kandidatima opozicije za predsjednika RS i srpskog člana Predsedništva BiH Vukoti Govedarici i Mladenu Ivaniću, zbog čega se ne smije „poigravati” sa ljudima koji su glasali za te kandidate.

(Beta)

 

Dodaj komentar

Klikni ovde da postaviš komentar