Главно Федерација/БиХ

Иванић позвао Хрватску да ослободи бившег официра Дану Лукајића

ПРЕДСЈЕДНИШТВО БиХ ПРЕДУЗИМА МЈЕРЕ ЗА СМАЊИВАНЈЕ БРОЈА НЕЛЕГАЛНИХ МИГРАНАТА

МЛАДЕН Иванић, члан Предсједништва БиХ, позвао је данас Хрватску да ослободе Дану Лукајића, некадашњег официра у органима безбједности Пете војне области ЈНА.

„Хрватска треба да достави информације о евентуланим злочинима институцијама БиХ“, рекао је Иванић након сједнице Предсједништва БиХ и додао да Лукајићево хапшење доводи до једног новог правосудног принципа у земљама сусједства.

„Позивам да ослобе Лукајића. Уз све друго мислим да ћемо ући у нешто што ће довести до непожељних односа“, рекао је Иванић.

Иванић је додао да је Предсједништво данас расправљало и о статусу имовине БиХ у Хрватској и позвао ентитетске владе да предузму корак у заштити свог дијела имовине будући да највећи дио имовине припада њима.

„Сматрамо да ту постоји много елемената које угрожавају право наших субјеката. Правобранилаштво у најкраћем могућем року треба да ступи у контакт са правобранилаштвом у Хрватској, да видимо шта се ту може урадити“, објаснио је он.

Додао је Предсједништво одлучило да у што краћем року сазове састанак са представницима свих безбједносних агенција како би се разговарало о мигрантској кризи и пронашао начин да се нелегални улазак миграната у БиХ смањи што више.

Замољен да прокоментарише информацију о великом броју аутомобила којима располаже Предсједништво, а коју је данас објавио Бирн, Иванић је рекао да је он тај број смањио када је дошао у Предсједништво и позвао колеге да и они исто учине.

На молбу да прокоментарише изјаву Милорада Додика, предсједника РС, да је Драган Човић, хрватски члан Предсједништва, учинио више за РС него он, Иванић је рекао да не коментарише изјаве Додика, али да је он пуно више од својих претходника учинио на поштовању легитимитета РС.

https://www.nezavisne.com/novosti/bih/Ivanic-Hrvatska-da-oslobodi-Lukajica/486501

 

Додај коментар

Кликни овде да поставиш коментар