Главно Федерација/БиХ

Иванић: Србија не треба да се мијеша у изборе у Српској на било чијој страни

ОДРЕАГОВАО НА СПЕКУЛАЦИЈЕ ДА ЋЕ ВУЧИЋ ДВА ДАНА ПРЕД ИЗБОРЕ СТИЋИ У БАЊАЛУКУ

СРПСКИ члан Предсједништва БиХ Младен Иванић сматра да предсједник РС Милорад Додик превише увлачи руководство Србије у предизборну кампању и напомиње да Србија не би требало да се мијеша у изборе у БиХ.

Коментаришући, како наводи портал Вијести.ба, наводну посјету предсједника Србије Александра Вучића властима РС два дана пред изборе, што се представља као подршка Додику на изборима, Иванић је рекао да му није познато да ли ће тога бити.

„Прво, не знам да ли ће тога бити. Не знам да ли ће то бити 5. октобра. Мислим да Додик превише увлачи руководство Србије у предизборну кампању. На руководству Србије је да о томе одлучи“, рекао је Иванић у разговору за наведени портал.

Иванић је нагласио да је његов став да из РС не треба да се петљају у изборе у Србији и обрнуто.

„Мој став је да се ни ми из РС не требамо петљати у изборе у Србији, као што мислим да се и они из Србије не требају петљати у наше изборе. Мислим да руководству Србије, сви ми који живимо с ове стране Дрине треба да будемо једнаки, те да не сме бити подијеле на оне који се више воле и оне који се мање воле“, рекао је Иванић.

Српски члан Председништва БиХ увјерен је да ће Вучић, како каже, наћи ту мјеру да буде видљиво да то није, што се њега тиче, питање подршке било којој од страна.

„Не би било паметно никоме да у изборима буде на једној страни, па макар то била и моја. Шта ће у случају да побједи други?“, упитао је Иванић.

Општи избори у БиХ заказани су за 7. октобар, а главни ривали у трци за српског члана Предсједништва БиХ су Додик и Иванић.

(Танјуг)

 

Додај коментар

Кликни овде да поставиш коментар