Главно Странке

Иванић: Странке у ФБиХ не желе прави договор, а Меркел нема чудотворни штапић

ГОВЕДАРИЦА: БЕЗБЕЈДОНОСНО СТАЊЕ У СРПСКОЈ ЈЕ ВИШЕ НЕГО ОЗБИЉНО
  • Младен ИВАНИЋ: „Ако неко, међутим, дирне у позицију Републике Српске и интерес српског народа, итекако знамо и имамо механизме да то бранимо. У ове четири године сам то више него јасно показао“

ПОЧАСНИ предсједник ПДП-а Младен Иванић изјавио је у Бијељини да ће се тешко доћи до правог рјешења у вези са измјенама Изборног закона БиХ јер је партијама у Федерацији БиХ (ФБиХ), како каже, сукоб сам по себи циљ.

„Партнери у ФБиХ не желе истински договор, нема њихове спремности и не може то чудотворно рјешење да нађе ни Меркел, нити било ко“, рекао је Иванић на трибини у Бијељини гдје је са предсједником СДС-а Вукотом Говедарицом разговарао са грађанима о актуелним економско-политичким питањима.

Иванић је истакао да већ четири године из Сарајева шаље поруку да представници Републике Српске желе да граде будућност и да су спремни на компромисе са свима.

„Ако неко, међутим, дирне у позицију Републике Српске и интерес српског народа, итекако знамо и имамо механизме да то бранимо. У ове четири године сам то више него јасно показао“, мишљења је Иванић.

Он очекује да ће у наредне четири постизборне године у институцијама бити људи који ће бити спремни на компромис и неће размишљати о ратовима и наоружавању.

Коментаришући посебну сједницу Народне скупштине Српске о случају смрти Давида Драгичевића, Иванић је рекао да остаје много отворених питања и дилема које траже одговоре.

„Одговори морају да се дају. Анкетни одбор формиран за овај случај мора да открије да ли су институције радиле добро свој посао“, навео је Иванић.

Одговарајући на питање грађана о све тежем животу у БиХ и лошој економској ситуацији, он је рекао да је главни проблем незапосленост и недостатак инвестиција, те одлазак људи.

Он сматра да је неопходно привући капитал и отворити овај простор за улагања.

„Слика о БиХ, али и Републици Српској, мора се мијењати“, каже Иванић, напомињући да БиХ не може бити изолована од свега што се догађа у свијету.

Говорећи о мигрантској кризи, он је навео да у БиХ тренутно има око 3.000 миграната, мада их је мало који желе овдје да остану.

„У сваком случају морамо озбиљније контролисати границу, него што је до сада рађено“, рекао је Иванић.

Предсједник СДС-а Вукота Говедарица рекао је грађанима Бијељине да СДС није задовољан ни економском, ни политичком ситуацијом у Републици Српској.

Када је ријеч о безбједносној ситуацији у Српској, он је мишљења да је стање више него озбиљно, нарочито након расправе у парламенту Српске о трагичној смрти Давида Драгичевића.

Према његовим ријечима, грађани морају да се осјећају безбједно у својој земљи, те да је то горући проблем.

„Када је ријеч о економским проблемима, они постоје више од 10 година, али се морају и могу рјешавати програмима које имамо“, напоменуо је Говедарица.

(Срна)

Додај коментар

Кликни овде да поставиш коментар