Главно Федерација/БиХ

Изетбеговић: НАТО пут и АНП били су повод да се стане на лопту и каже `доста`

ТВРДИ ДА ЋЕ НА КОНГРЕСУ САД ТРЕНУТНИ СТАВОВИ БИТИ ПОТВРЂЕНИ И „ЗАКУЦАНИ“
  • Чекамо сазријевање СНСД-а и да довршимо овај мандат којег је сада остало три године. Да се крене и да се земља покрене. Ми то не можемо урадити без СНСД-а. Остаће у техничком мандату све док не дође до сазријевања. Све док се не почне поштовати закон

БАКИР Изетбеговић, предсједник СДА, изјавио је на Н1 да су НАТО пут и Годишњи национални план (АНП) повод да се „стане на лопту“ и каже доста.

На констатацију да је знао ставове предсједника СНСД-а Милорада Додика и прије па је с њим формирао коалицију, Изетбеговић је рекао да није он то одлучио, него бирачи.

На подсјећање да је СДА гласала за четвртог делегата, српског у НСРС, Изетбеговић је истакао да „није тачно, СНСД може са три делегата урадити све оно што ради са четири“.

„Чекамо сазријевање СНСД-а и да довршимо овај мандат којег је сада остало три године. Да се крене и да се земља покрене. Ми то не можемо урадити без СНСД-а. Остаће у техничком мандату све док не дође до сазријевања. Све док се не почне поштовати закон“, казао је Изетбеговић.

Такође, додао је да је СНСД већ једном заустављен.

„Ми смо већ једном зауставили СНСД. СДА је то урадила због понашања према повратницима. То смо урадили 2014./15, навео је предсједник СДА.

Нагласио је да се након Конгреса СДА ништа се неће промијенити, те да ће изречене ставове „закуцати“ на Конгресу за два дана.

Изетбеговић је казао да се „мора вјеровати возачу који вас већ 29 година довози на циљ“.

(Фена)

 

Додај коментар

Кликни овде да поставиш коментар