Главно Федерација/БиХ

Изетбеговић: Поводом Ананове смрти написао сам истину – није била потребна ничија сагласност

РЕАКЦИЈУ ИВАНИЋА И ЧОВИЋА НАЗВАО „НЕПОТРЕБНОМ И НЕПРИМЈЕРЕНОМ“

ПРЕДСЈЕДАВАЈУЋИ Предсједништва БиХ Бакир Изетбеговић сматра непримјереном и непотребном реакцију чланова Предсједништва БиХ Младена Иванића и Драгана Човића на телеграм саучешћа који је упутио поводом смрти бившег генералног секретара УН-а Кофија Анана.

„Потпуно је нејасно шта то у телеграму саучешћа ‘дубоко задире у домен неприхватљиве политичке квалификације’ и коју од неоспорних чињеница Иванић и Човић доводе у питање? Човић у свему има двоструке стандарде па и у праву предсједавајућег Предсједништва БиХ да заступа ову институцију“, наводи се у саопштењу из Изетбеговићевог кабинета.

У саопштењу се додаје да је Изетбеговић, како кажу, рекао истину и да му за то није требала било чија сагласност.

Из Предсједништва БиХ јуче је медијима достављено саопштење за јавност насловљено као „Предсједавајући Предсједништва БиХ Бакир Изетбеговић у име Предсједништва БиХ и у своје лично име упутио телеграм саучешћа породици Кофија Анана“.

„Кофи Анан, који, према ријечима генералног секретара Уједињених народа Антонија Гутереса у много чему симболизира УН, свједочио је и био учесник најтежих пропуста и грешака УН-а које су довеле до геноцида у Сребреници. Његова људска особина да призна грешку и да се за исту извини олакшала је пут тражења истине за жртве геноцида и њихове породице, која је потврђена пресудама међународних кривичних судова“, писало је у саопштењу Бакира Изетбеговића.

Додај коментар

Кликни овде да поставиш коментар