Главно Странке

Кличковић кандидат Прве СДС за члана Предсједништва БиХ

ЊЕН КАНДИДАТ ЗА ПРЕДСЈЕДНИКА РЕПУБЛИКЕ СРПСКЕ БИЋЕ РАДОМИР ЛУКИЋ
  • Главни одбор Прве СДС изабрао и носиоце листа за Народну скупштину Републике Српске, на којој се налазе Здравко Јовић, Небојша Иваштанин, Богдан Новаковић, Миленко Станић, Радомир Поповић, Богдан Чеко и Рајко Паповић

РАДОМИР Лукић биће на предстојећим општим изборима кандидат Прве СДС за предсједника Републике Српске, док ће Гојко Кличковић бити кандидат за српског члана Предједништва БиХ, одлучио је данас Главни одбор ове странке.

Лукић, који је предсједник Прве СДС, рекао је новинарима да ова странка на изборе излази самостално, јер је убијеђена да постојећа свађа између два велика политичка блока у Републици Српској не доноси ништа.

„Идемо на изборе са надом да ће народ препознати нашу улогу и појаву неког трећег, ко може бити језичак на ваги, паметан, добар и трезвен, те да ће нам указати своје поверење“, рекао је Лукић новинарима у Бањалуци.

Кличковић, који је замјеник предсједника Прве СДС, рекао је да ова странка има до краја разрађен програм како ће наступати пред народом Републике Српске.

„Имамо јасно урађену анализу шта су урадили чланови Предсједништва БиХ до сада, а поручио бих да нису урадили ништа, тако да имамо веома тешку и сложену ситуацију“, рекао је Кличковић.

Он је оцијенио и да поступак конститутивности Срба у Федерацији БиХ суштински није стигао нигдје.

„Имовина српског народа тамо је потпуно незаштићена, препуштена самој себи и стихији, односно онима који и даље јуришају на оно што је српско, а то је прије свега имовина, посебно на простору ФБиХ, а да не говорим шта нам се дешава у Хрватској“, рекао је Кличковић.

Главни одбор Прве СДС изабрао је данас и носиоце листа за Народну скупштину Републике Српске, на којој се налазе Здравко Јовић, Небојша Иваштанин, Богдан Новаковић, Миленко Станић, Радомир Поповић, Богдан Чеко, те Рајко Паповић, док ће носиоце листа за изборне јединице четири и пет Предсједништво странке изабрати у наредном периоду.

Носиоци листа за парламентарну скупштину БиХ су Слободан Бијелић, Неђо Гаврић и Мирослав Радовановић.

https://www.nezavisne.com/novosti/bih/Lukic-i-Klickovic-kandidati-Prve-SDS-za-predsjednika-Srpske-i-clana-Predsjednistva-BIH/486057

 

Додај коментар

Кликни овде да поставиш коментар