Главно Странке

Ковачевић: Кукавице и лицемјери из СДС немају никакво право да кажу било шта о НАТО

„ЗВАНИЧНА ПОЛИТИКА ССРПСКЕ ДЕМОКРАТСКТЕ СТРАНКЕ ЈЕ ДА БиХ ПОСТАНЕ ЧЛАНИЦА АЛИЈАНСЕ“
  • „Када је био на власти у Републици Српској, СДС је усвојио  резолуцију о стратешком опредјељењу Републике Српске у систему одбране БиХ, у којој је тачно наведено да БиХ треба да постане члан НАТО“

РАДОВАН Ковачевић, портпарол СНСД-а, рекао је да су кукавице и лицемјери из СДС-а једини који немају никакво право да кажу било шта о НАТО-у с обзиром на то да нису смјели ни да гласају за Резолуцију о војној неутралности коју је усвојила Народна скупштина Републике Српске.

Он је рекао да ни сада нико из СДС-а није смио именом и презименом да одговори на његову изјаву од јутрос да се не би некоме замјерили, па се крију иза имена странке и страначког логотипа.

Званична политика СДС-а је искључиво та да БиХ постане чланица НАТО-а. У прилог томе говоре чињенице. СДС, када је био на власти у Републици Српској, усвојио је резолуцију о стратешком опредјељењу Републике Српске у систему одбране БиХ, у којој је тачно наведено да БиХ треба да постане члан НАТО-а“, истакао је Ковачевић у изјави Срни.

Он је подсјети да је СДС док је био на власти у Републици Српској гласао за Закон о одбрани БиХ у којем је писало да БиХ треба да буде чланица НАТО.

Затим су одбили да подрже Резолуцију о војној неутралности у Народној скупштини Републике Српске, па је њихов коалициони партнер послије те резолуције, усвојио стратегију спољне политике у којој је јасно писало да постоји пуни консензус о Акционом плану за чланство у НАТО-у /МАП/, иако је усвојена Резолуција о војној неутралности Републике Српске“, навео је Ковачевић.

Он је рекао да СДС јесте једнако НАТО и додао да оног тренутка када буду хтјели то да промијене, требаће да то искажу на било који званичан начин.

Ковачевић је поновио да Република Српска подржава сарадњу са НАТО на исти начин као што са овим војним савезом сарађује Србија.

Република Српска ће остати одана Резолуцији о војној неутралности која је усвојена у Народној скупштини Српске“, поновио је Ковачевић, нагласивши да је за Републику Српску неприхватљиво чланство у НАТО-у.

Из СДС-а данас су саопштили да СНСД настоји завршити НАТО интеграције БиХ“, а да је јасан показатељ тога, како наводе, изјава портпарола СНСД-а Радована Ковачевића да `СНСД нема ништа против да постоји сарадња БиХ са НАТО и да се договара на годишњем нивоу`“.

Ковачевић је раније данас изјавио за Н1 да СНСД нема ништа против да постоји сарадња БиХ са НАТО и да се договара на годишњем нивоу, али да у било којој врсти споразума о томе мора јасно бити назначено да то не подразумијева МАП, нити пут за чланство у НАТО.

 

Додај коментар

Кликни овде да поставиш коментар