Главно Странке

Ковачевић: Оно што Говедарица приписује РС може важити само за његову странку

„ТВРДЊОМ ДА У СРПСКОЈ ВЛАДАЈУ РЕЖИМ И АНАРХИЈА – ОН ПОЗИВА НА НЕРЕДЕ И НАСИЉЕ“

ВУКОТА Говедарица позива на нереде и насиље изјавом да у Републици Српској владају анархија и режим и да је он био у праву када је говорио о томе да се са режимом не преговара, изјавио је портпарол СНСД-а Радован Ковачевић.

Он је додао да је елементарно незнање оно што краси Вукоту Говедарицу, а да је он то још једном доказао својим данашњим изјавама.

Ковачевић је додао да је Говедарица самозвани предсједник Републике, јер се сам прогласио за предсједника више пута након избора које је убједљиво изгубио, да није неко ко у јавности Српске и политици ужива било какав углед те да не би требало да позива на рушење Републике Српске, јер је он није ни бранио ни стварао.

„Говорећи о режиму и анархији која по Говедарици влада у Српској он позива на нереде и насиље, јер се тако треба односити према државама у којима владају режим или стање анархије, а Република Српска сигурно није таква држава“, рекао је Ковачевић.

Према његовим ријечима, Говедарица, који је тренутно на позицији предсједника дијела једне странке, бар би требао да задржи минимум достојанства које подразумијева неоглашавање у јавности, јер очигледно не познаје шта значе појмови које користи.

„Упутио бих га да се режимом карактерише власт која није бирана на изборима, а да анархија подразумијева безвлашће. Вјерујем да ће господин Говедарица када прочита ову моју изјаву постати свјестан да се овим терминима сигурно може описати ситуација у његовој странци, а никако не у Републици Српској у којој је власт изабрана на легитимним и легалним изборима на којима је и господин Говедарица, истина неславно, учествовао“, рекао је Ковачевић.

 

Додај коментар

Кликни овде да поставиш коментар