Главно Странке

Ковачевић: Позивамо грађане да због короне још остају у својим кућама, а Инцка – да иде својој кући

„КРАЈЊЕ ЈЕ ЛИЦЕМЈЕРНО ШТО ВИСОКИ ПРЕДСТАВНИК ТРАЖИ ДА ПОШТУЈЕ КРШЕЊЕ ЗАКОНА О ЦИК“
  • СДС и ПДП су заједно са СДА на нелигитман и нелегалан начин изабрали своје партијске послушнике у ЦИК умјесто изборних стручњака који су до сада били у комисији“

КРАЈЊЕ је лицемјерно од високог представника у БиХ Валентина Инцка да тражи поштовање за кршење закона и за избор људи у Централну изборну комисију (ЦИК) који је учињен кршењем закона и потпуно нелегалано и нелегитимно, изјавио је Срни портпарол СНСД-а Радован Ковачевић.

„Иако смо навикли на такво понашање Валентина Инцка, односно навикли смо да штити безакоње СДА и бошњачке стране, али оно што је симптоматично у овом случају јесте да је сада почео бринути и за безакоње које се уради зарад интереса СДС и ПДП“, истакао је Ковачевић.

Он је нагласио да то што је учињено са именовањима у ЦИК-у је нешто што је недопустиво у нормалним земљама.

„У потпуности се игноришу закони који кажу да све док се не заврши изборни процес, а изборни процес из 2018. године још није завршен јер у ФБиХ нису изабрани предсједник и потпредсједници тог ентитета, не могу да се врше било какве кадровске измјене унутар ЦИК-а“, рекао је Ковачевић.

Он је подсјетио да је процес у којем треба да буду изабрани ти људи на легалан и легитиман начин већ започео, али су СДС и ПДП заједно са СДА то потпуно изигнорисали и на нелигитман и нелегалан начин изабрали партијске послушнике, људе из ПДП-а и СДС-а, умјесто изборних стручњака који су до сада били унутар ЦИК-а.

„Наша једина порука јавности јесте да сада, у вријеме епидемије вируса короне остану у својим кућама, а што се тиче Инцка – коначно нека иде својој кући“, рекао је Ковачевић.

Додај коментар

Кликни овде да поставиш коментар