Главно РС и матица

Куртијев први савјетник: Могуће је да су припадници ОВК побили 1000 српских цивила

ШКЕЉЗЕН ГАШИ: БИВШИ ИЗВЈЕСТИЛАЦ САВЈЕТА ЕВРОПЕ ДИК МАРТИ НИЈЕ АНТИАЛБАНАЦ

ШКЕЉЗЕН Гаши, први савјетник одлазећег премијера самопроглашенох Косова Аљбина Куртија, изјавио је да бивши извјестилац Савјета Европе „Дик Марти није антиалбанац“ и да се сумња да су припадници ОВК починили злочине над српским цивилима.

Злочини су почињени од наоружаних припадника ОВК над српским цивилима, рекао је Гаши приштинској телевизији „Т7“.

Он је навео и да је Марти објавио извјештај који говори о злочинима које су припадници ОВК починили над невиним цивилима.

На опаску ТВ водитеља да је ријеч о „сумњи да су их починили“, Гаши је рекао: „сумња се да имамо 1.000 убијених српских цивила“, преноси РТС.

Више од 60 бивших лидера и припадника терористичке ОВК биће оптужени по налогу Специјалног тужилаштва за дјела почињена крајем 2000. године, а међу првима су Азем Сила, Даут Харадинај, Шукри Буја, Сокол Добруна…

Специјални суд, под окриљем Европске уније, формиран је 2015. године, да би се процесуирали случајеви против припадника ОВК за злочине почињене током и послије рата на Косову и Метохији. Истрага о овим злочинима почела је послије извјештаја специјалног извјестиоца Савјета Европе Дика Мартија.

 

Додај коментар

Кликни овде да поставиш коментар