Главно Свијет

Лавров: Резолуција Савјета безбједности УН 1244 налаже да је Косово дио Србије

ШЕФ РУСКЕ ДИПЛОМАТИЈЕ НАГЛАСИО: СВИ КОРАЦИ МОРАЈУ ДА СЕ ПРЕДУЗИМАЈУ У СКЛАДУ СА ТОМ РЕЗОЛУЦИЈОМ

РУСКИ министар спољних послова Сергеј Лавров оцијенио је данас да су пропали напори ЕУ у посредовању између Београда и Приштине, нагласивши да се на Приштину врши притисак споља, прије свега из САД, да формира сопствену војску.

„Очигледно је да су напори ЕУ пропали, јер је Приштина одбила да реализује све договоре који су до сада постигнути”, рекао је Лавров.

Руски министар спољних послова прецизирао је да се прије свега ту мисли на формирање Заједнице српских општина.

„Настојање Приштине да формира сопствену војску представља најгрубље кршење резолуције 1244 Савјета безбједности Уједињених нација. Поред тога, Приштину на то притискају споља, а прије свега из САД”, рекао је Лавров.

Након састанка са министром иностраних послова и међународне сарадње Уније Комора Суефом Мохамедом Ел-Амином, Лавров је нагласио да Русија поздравља одлуку Уније Комора да повуче признање Косова.

„Ми, наравно, поздрављамо ту одлуку. Русија ће и убудуће наставити да се придржава тих одлука које је донио Савјет безбједности, а прије свега мислим на резолуцију 1244 која налаже да је Косово дио Србије. Сви кораци морају да се предузимају у складу са том резолуцијом”, нагласио је Лавров.

 

Додај коментар

Кликни овде да поставиш коментар