Glavno Svijet

Lavrov: Rezolucija Savjeta bezbjednosti UN 1244 nalaže da je Kosovo dio Srbije

ŠEF RUSKE DIPLOMATIJE NAGLASIO: SVI KORACI MORAJU DA SE PREDUZIMAJU U SKLADU SA TOM REZOLUCIJOM

RUSKI ministar spoljnih poslova Sergej Lavrov ocijenio je danas da su propali napori EU u posredovanju između Beograda i Prištine, naglasivši da se na Prištinu vrši pritisak spolja, prije svega iz SAD, da formira sopstvenu vojsku.

„Očigledno je da su napori EU propali, jer je Priština odbila da realizuje sve dogovore koji su do sada postignuti”, rekao je Lavrov.

Ruski ministar spoljnih poslova precizirao je da se prije svega tu misli na formiranje Zajednice srpskih opština.

„Nastojanje Prištine da formira sopstvenu vojsku predstavlja najgrublje kršenje rezolucije 1244 Savjeta bezbjednosti Ujedinjenih nacija. Pored toga, Prištinu na to pritiskaju spolja, a prije svega iz SAD”, rekao je Lavrov.

Nakon sastanka sa ministrom inostranih poslova i međunarodne saradnje Unije Komora Suefom Mohamedom El-Aminom, Lavrov je naglasio da Rusija pozdravlja odluku Unije Komora da povuče priznanje Kosova.

„Mi, naravno, pozdravljamo tu odluku. Rusija će i ubuduće nastaviti da se pridržava tih odluka koje je donio Savjet bezbjednosti, a prije svega mislim na rezoluciju 1244 koja nalaže da je Kosovo dio Srbije. Svi koraci moraju da se preduzimaju u skladu sa tom rezolucijom”, naglasio je Lavrov.

 

Dodaj komentar

Klikni ovde da postaviš komentar