Главно Скупштина РС

Лукач: Никада нисам смрт Давида Драгичевића оквалификовао као самоубиство

„ЈЕДИНО САМ У ПОЧЕТКУ РЕКАО ДА НЕМА ИНДИЦИЈА ДА СЕ РАДИ О КРИВИЧНОМ ДЈЕЛУ“

МИНИСТАР унутрашњих послова Републике Српске Драган Лукач изјавио је да никада није оквалификовао случај трагичне смрти младог Бањалучанина Давида Драгичевића као самоубиство и да није говорио о задесу, већ да је само дао једну изјаву у којој је рекао да „до тог тренутка нема индиција да се ради о кривичном дјелу“.

Он је додао да су многи медији о томе говорили на тај начин, те да он на то није могао да има утицаја.

„Не могу да се борим против новинара и њихових натписа и слогова“, рекао је Лукач.

Лукач је додао да се његове изјаве извлаче из контекста.

„Је ли неко од вас чуо да сам ја данас овдје рекао да Давид није убијен? Ја то нисам рекао“, истакао је Лукач на посебној сједници Народне скупштине РС.

Он је поновио да ће против Здравка Крсмановића поднијети кривичну пријаву.

Лукач је објаснио да на сједницу Одбора Народне скупштине за безбједност није дошао јер му је јављено да нема кворума, а не зато што нешто прикрива у вези са случајем Драгичевић.

Он је рекао да је главног тужиоца Окружног јавног тужилаштва Бањалука Желимира Лепира звао, не да би га усмјерио како да заврши овај предмет, него да му каже да је огроман притисак јавности и да би било добро да тужилаштво што прије изнесе јавности чињенице које може.

„Не пада ми на памет да вршим притисак на Тужилаштво, нити имам намјеру то да радим, нити сам квалификовао овај случај као убиство или самоубиство или било како“, рекао је Лукач.

https://www.nezavisne.com/novosti/bih/Lukac-Nikada-nisam-okvalifikovao-smrt-Dragicevica-kao-samoubistvo/477780

 

Додај коментар

Кликни овде да поставиш коментар