Влада РС Главно

Лукач: Засад нема потребе за ригорознијим антиепидемијским мјерама

ДОДИК ПОСЛИЈЕ СУСРЕТА СА РАДОНЧИЋЕМ: РАЗГОВАРАЛИ СМО И О ПОДЈЕЛИ СРЕДСТАВА ММФ
  • Министар унутрашњих послова РС Драган ЛУКАЧ: „Ми у Републици Српској смо доста дисциплиновани, полицијски час се све више и више поштује, мјере самоизолације се све више поштују. Људи су схватили да се морају понашати дисциплиновано
  • Министар безбједности БиХ Фахрудин РАДОНЧИЋ: Сарадња је изванредна. Захваљујући Лукачу и Додику, договорили смо да дио помоћи Републике Турске који је био намијењен за Републику Српску иде нашој Граничној полицији и двије полиције у два кантона. Захвалан сам им на том гесту

ДРАГАН Лукач, министар унутрашњих послова РС, казао је да тренутно нема потребе за увођењем ригорознијих мјера.

„Наш здравствени систем може да поднесе тренутно стање“, казао је Лукач.

Он је додао да постоје резервне варијанте у случају да се стање промијени.

„Ми у Републици Српској смо доста дисциплиновани, полицијски час се све више и више поштује, мјере самоизолације се све више поштују. Људи су схватили да се морају понашати дисциплиновано“, навео је Лукач, након састанка са српским чланом Предсједништва БиХ Милорадом Додиком и министром безбједности БиХ Фахрудином Радончићем.

Састанак је одржан у згради Владе Републике Српске.

Саговорници оцијенили да је сарадња два министарства добра, а током састанка је разговарано и о расподјели хуманитарне помоћи.

Додик је рекао да ће дио помоћи коју је Српска добила, односно маске и рукавице, бити уступљени Граничној полицији БиХ, те захвалио Радончићу на сарадњи.

„Разговарали смо о овој ситуацији. Добро звучи процјена СЗО да је БиХ предузела добре мејре у овој пандемији“, истакао је Додик и додао:

„Разговарали смо и о политичкој ситуацији у  БиХ са акцентом на потребу рјешавања питања средстава ММФ-а која су заробљена због непостојања договора о расподјели средстава у БиХ“, навео је он.

Министар Лукач је рекао да је разговарано и о будућој сарадњи, размјени информација, не само о питању миграција, већ и борбе против вируса корона.

Радончић је рекао да је ситуација у вези са вирусом корона тешка, али да је безбједносни сектор „купио“ важну ствар, а то је вријеме – како би се здравствени систем спремио за борбу против корона вируса.

Похвалио је рад безбједносних служби и на нивоу ентитета, али и на нивоу БиХ.

„Мјере које се предузимају показују се веома важнима. Мјесец и више дана дали смо нашим љекарима да припреме болнице, набаве респираторе и опрему. Дали смо им времена како би се борили са корона вирусом“, поручио је Радончић.

Он је са Лукачем и Додиком разговарао о сарадњи министарства са ентитетским МУП-овима.

Сарадња је изванредна. Захваљујући Лукачу и Додику, договорили смо да дио помоћи Републике Турске који је био намијењен за Републику Српску иде нашој Граничној полицији и двије полиције у два кантона. Захвалан сам им на том гесту“, поручио је Радончић.

Додај коментар

Кликни овде да поставиш коментар