Glavno Svijet

Makronov režim u parizu protiv `žutih prsluka` koristio i suzavac i gumene metke

PROTESTI I U BORDOU, LIONU.TULUZU, NICI, BEZANSONU, KLERMON FERANU I BOVEU
  • „Bojno polje“ bio i Bulevar Sen Žermen gde su demonstranti zapalili nekoliko skutera i prevrnuli jedan automobil. Tu su specijalci upotrebili gumene metke

FRANCUSKI globalizam sa licem Emanuela Makrona pokazao je danas da nema nameru da dalje popušta Žutim prslucima i da se neće libiti primene sile.

U parizu je – u kojem se na osmom opštenacionalnom protestnom danu okupilo 3.500 do 5.000 demonstranata – obilatio koristio ne samo suzavac nego i gumene metke.

Demonstracije su počele mirno, ali je policija bacila suzavac kada su „žuti“ – nedaleko od gradske kuće – pokušali da pređu preko Sene i dođu do zgrade parlamenta. Tada su prema policajcima poletele kamenice i flaše i sve što se našlo pri ruci.

Glavna „bitka“ odigrala u blizini muzreja „Orse“. Tu je – nakon što je neko na njeg bacio zapaljenu novogodišnju jelku – planuo krov restorana na vodi.

Policija je pozvala u pomoć specijalce za rasterivanje demonstracija, pa su zajedno `potisnuli` okupljene na tom delu obale Sene.

Drugo „bojno polje“ bio je Bulevar Sen Žermen gde su demonstranti zapalili nekoliko skutera i prevrnuli jedan automobil.

Tu su specijalci upotrebili gumene metke.

Pored Pariza, Žuti prsluci  su danas bili i na ulicama Liona, Bordoa, Tuluza, Nice, Bezansona i Klermon-Ferana.

Na tim protestima je čitano otvoreno pismo pre dva dana upućeno Makronu.

Pismo sadrži i upozorenje da će protesti trajati sve dok značajno ne budu smanjeni i porezi za građane i plate visokim državnim funkcionerima.

Suzavca je, inače, bilo i protiv učesnika protesta u gradu Bove u kojem se okupilo oko 600 ljudi.

Pokret koji je spontano nastao na društvenim mrežama protestuje od 17. novembra zbog državne politike.

http://fakti.org/quo-vadis-orbi/makronov-rezim-u-parizu-protiv-zutih-rsluka-koristio-i-suzavac-i-gumene-metke

Dodaj komentar

Klikni ovde da postaviš komentar