Главно РС и матица

Мали: Радујем се предстојећем викенду јер ће почети усељење у две куле „Београда на води“

НАЈАВИО ПОЧЕТАК ГРАДЊЕ `ВЕЛИКЕ КУЛЕ` КОЈА ЋЕ БИТИ НАЈВИША У ЦЕНТРАЛНОЈ И ИСТОЧНОЈ ЕВРОПИ

ИЗГРАДЊА прве куле у „Београду на води” је завршена и за викенд ће почети усељавање станара.

Тиме је завршена прва фаза пројекта, а завршне припреме у кули А, пред усељење, обишли су данас градоначелник Београда Зорана Радојичић и министар финансија Синиша Мали који су истакли да се Београд на води реализује на милион квадрата, са 6.000 станова, где ће живети 14.000 људи, док ће 12.000 људи радити у том делу града.

Мали је истакао да је „Београд на води” симбол напретка и промјена у Београду и Србији и обећање које је испуњено.

„Сећам се да сам 2014. године стајао овде, ово је био један од најружнијих делова града, са пуно складишта, напуштених Барака, пацова змија… а данас је ово највеће градилиште у овом делу Европе, где дневно ради 1.400-1.500 радника”, рекао је Мали.

Додао је да је тим пројектом покренута је домаћа грађевинска индустрија, привреда, а дијелом и захваљујући управо „Београду на води”, раст БДП-а у првом кварталу ове године је 4,6 одсто.

„Зато се радујем предстојећем викенду, када ћемо имати усељење првих станара у ове две прве. Сећам се како су се неки смејали када смо причали да ћемо да градимо ‘Београд на води’, када сам најавио продају станова, а сви станови у две куле су продати и од викенда креће постепено усељавање”, рекао је Мали и додао да је у току изградња двије куле, једне која је „стигла” до 20. и друге која већ има 17. спратова, а које ће, како је рекао, бити усељене наредне године.

У току су и радови на изградњи тржног центра, на 300.000 квадрата, а ускоро креће изградња велике куле, која ће бити највиша у централној и источној Европи.

 

Додај коментар

Кликни овде да поставиш коментар