Главно Свијет

„Марковић није обећао да ће Црна Гора водити рачуна о интересима Србије поводом значајних датума“

ОГЛАСИЛА СЕ МОНТЕНЕГРИНСКА ВЛАСТ У ПОДГОРИЦИ – НИ ТРУНКЕ КАЈАЊА ЗА МАШУЛОВИЋА

ЦРНОГОРСКА влада демантовала је касно синоћ наводе предсједника Србије Александра Вучића да је званична Подгорица обећала да ће Црна Гора водити рачуна о интересима Србије у контексту за њу значајних датума.

Из Владе је саопштено Радио-телевизији Црне Горе да премијер Душко Марковић није тако нешто обећао током посјете Београду 2017. године.
Реакција Владе у Подгорици услиједила је у контексту потеза званичне Подгорице да на годишњицу прославе „Олује“ пошаље војног аташеа Ивана Машуловића, због чега је у уторак реаговао предсједник Србије Вучић.

Вучић је коментаришући слање црногорског војног представника на прославу „Олује“ казао да му је премијер Марковић приликом посјете Београду обећао да ће Црна Гора „водити рачуна о интересима Србије и пред важне и значајне датуме и значајна питања да ће се консултовати са Србијом“.

„Трудио сам се да са Црном Гором имамо најбоље могуће односе. Подсетићу на речи премијера Душка Марковића са заједничке конференције за новинаре у Београду: ‘Црна Гора ће да води рачуна о интересима Србије и пред важне и значајне датуме и важна и значајна питања и Црна Гора ће да се консултује са Србијом и да води рачуна о томе’. Имали смо и случај слања њихових официра у НАТО мисију на Косову, имали смо и овај случај“, рекао је Вучић.

Из црногорске владе су, међутим негирали да је Марковић обећао тако нешто и саопштили да је он приликом посјете Београду говорио о унапређењу положаја српске заједнице у Црној Гори.

Из Владе су подсјетили и цитирали тадашњу изјаву премијера Марковића.

„Црна Гора и ова Влада ће бити снажно посвећене, не само очувању и унапређењу положаја српске заједнице, него и пажљивом односу према ономе што су гласови или незадовољство и примједбе које долазе из српске заједнице“, изјавио је данас Марковић.

Званична Србија, као и дио јавности у Црној Гори, осудила је слање црногорског војног аташеа на прославу „Олује“.

(Бета)

 

Додај коментар

Кликни овде да поставиш коментар