Glavno Svijet

Marković: Poreski obveznik je Mitropolija crnogorsko-primorska

„U OVOME NAS NEĆE PODUČAVATI NIKO PA NI PREDSJEDNIK SRBIJE“

PREDSJEDNIK Vlade Crne Gore Duško Marković tvrdi da je Mitropolija crnogorsko-primorska poreski obveznik koji ne ispunjava obaveze, te da zakon važi za sve i o tome ih, kaže, neće podučavati niko, pa ni predsjednik Srbije, prenijele su podgoričke Vijesti.

„Zakon važi za sve, o tome nas neće podučavati niko, pa ni predsjednik Srbije. Poreski obveznici su oni koji rade i ostvaruju prava u Crnoj Gori, a ne građani druge države i njeni zvaničnici. Poreska uprava Crne Gore radi zakonito“, rekao je Marković u Londonu, gde učestvuje na 4. investicionoj konferenciji za zapadni Balkan koju je organizovala Evropska banka za obnovu i razvoj.

Direktor Poreske uprave Miomir M. Mugoša rekao je u subotu da je MCP dužna više miliona evra na ime poreza, što su iz MCP negirali, tvrdeći da su to neprovjereni i neutvrđeni podaci.

Iz MCP kažu da je u pitanju „hajka protiv Crkve“.

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je u međuvremenu da će Srbija platiti „sve što treba“, ukoliko je to potrebno, a da se ne oduzimaju svetinje SPC.

Ekonomski eksperti, koji su željeli da ostanu anonimni, međutim, kažu za Vijesti, da je Mugoša objelodanjivanjem informacije o poreskom dugu SPC prekršio zakon prema kojem su takve informacije tajna.

Sada bi, kažu, Mugoša trebalo da saopšti i imena i nazive svih drugih poreskih obveznika koji su dužni po tom osnovu.

(Tanjug)

Dodaj komentar

Klikni ovde da postaviš komentar