Главно РС и матица

Медведев: Резолуција 1244 мора бити основ за изналажење рјешења за Косово и Метохију

ПРЕДСЈЕДНИК ВЛАДЕ РУСИЈЕ, КОЈИ СУТРА СТИЖЕ У БЕОГРАД: ВЕЛИКА АЛБАНИЈА ЈЕ ВЕОМА ОПАСНА ИДЕЈА

ПРЕДСЈЕДНИК Владе Руске Федерације Дмитриј Медведев рекао је да Русија полази од неопходности поштовања суверенитета и територијалног интегритета Србије.

„У више наврата смо на свим теренима, на свим нивоима, говорили о томе да се држимо ранијег става“, рекао је Медведев за сутрашње „Вечерње новости“, које су вечерас објавиле извод из интервјуа.

Према његовим ријечима, Русија полази од тога да током разматрања и рјешавања свих питања као основу треба узимати управо међународно право, прије свега Резолуцију 1244 о Косову и Метохији Савјета безбједности УН, а не једностране акте.

Одговарајући на питање да ли то што су многе западне земље, игноришући међународно право признале сецесију Косова и Метохије, може да се заврши стварањем „велике Албаније“, Медведев је рекао да су „све идеје различитих нових уједињења, држава и тако даље веома опасне“.

„Јер, на крају провоцирају најагресивније кругове, који су у највећој мјери националистички опредијељени, да постижу своје циљеве помоћу насиља и оружја, којег је, све у свему, још довољно. Сматрам да су то врло опасне изјаве“, рекао је Медведев.

Медведев је за „Новости“ говорио и о све гласнијим покушајима ревизије историје, притисцима Приштине и међународне заједнице, односима Русије и Србије, позицији Републике Српске, ширењу НАТО-а, улагањима у Србију…

Медведев стиже данас у посјету Србији, на обиљежавање заједничког јубилеја – 75. годишњице ослобођења Београда у Другом свјетском рату.

 

Додај коментар

Кликни овде да поставиш коментар