Главно Федерација/БиХ

Мектић: Одређени број миграната је под надзором због сумње да припадају терористичким и криминалним групама

„ФОРМИРАЊЕМ ТРИ ПРИХВАТНА ЦЕНТРА МИГРАНТИ ЋЕ БИТИ СТАВЉЕНИ ПОД КОНТРОЛУ“

БРОЈ миграната који се налазе у БиХ значајно је смањен чиме падају у воду приче о намјерама насељавања миграната у БиХ, рекао је Драган Мектић, министар безбједности у Савјету министара БиХ.

Он је прецизирао да се сада у БиХ налази између 2.000 до 2.300 хиљаде миграната, а да се раније налазило више од 5 хиљада.

Рекао је да БиХ те људе сматра економским мигрантима и неће одобрити азил ни оном мањем броју њих који су захтјев поднијели.

Истакао је да они који причају о довођењу миграната и неконтролисаном приливу у БиХ скрећу пажњу с тешке економске ситуације и одласка људи из Републике Српске.

„Сто пута већи проблем су одласци људи из РС који се више никад неће вратити од ове ситуације с мигрантима“, рекао је Мектић и додао да ће за контролу миграната бити ангажоване додатне полицијске снаге.

Рекао је да су институције донијеле одлуку о успостављању три центра за прихват миграната и да се на тај начин ситуација с мигрантима ставља под контролу.

Мектић је рекао да је до сада одређен број миграната задржан под надзором због сумње на припадност терористичким и криминалним групама.

Нагласио је да је до сада ухапшено између 35 и 40 људи осумњичених за кријумчарење миграната.

https://www.nezavisne.com/novosti/bih/Mektic-Migrantska-kriza-stavljena-pod-kontrolu/493068

 

Додај коментар

Кликни овде да поставиш коментар