Glavno RS i matica

Mihajlović: Srbija je spremna da podržava razvoj banjalučkog aerodroma

KOVAČEVIĆ: BILO BI DOBRO DA IMAMO VIŠE LINIJA BEOGRAD-BANJALUKA

MINISTARKA građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Srbije Zorana Mihajlović izjavila je danas u razgovoru s vršiocem dužnosti direktora Aerodroma Banjaluka Duškom Kovačevićem da je Srbija spremna da podrži dalji razvoj tog aerodroma.

Mihajlović je rekla da je za dalji razvoj Aerodroma Banjaluka neophodno nastaviti s investicijama u njega.

„Pored Er Srbije, koja već leti iz Beograda za Banjaluku, verujem da će u narednom periodu biti i drugih kompanija koje će leteti sa ovog aerodroma, a mi smo spremni da pomognemo kako bi banjalučki aerodrom postao jak kao i neki drugi aerodromi u okruženju“, rekla je Mihajlović i dodala da aerodromom upravlja preduzeće Aerodromi Republike Srpske, a ne grad Banjaluka.

Vršilac dužnosti direktora Aerodroma Banjaluka zahvalio je na prilici da predstavi rezultate i planove za dalji razvoj Aerodroma Banjaluka.

„Imamo dobru saradnju i s Aerodromom ‘Nikola Tesla’ i s Aerodromom ‘Konstantin Veliki’, kao i sa kompanijom Er Srbija. Veoma nam je stalo da Er Srbija nastavi da leti na liniji Beograd-Banjaluka i ako je moguće da imamo i više linija, a posebno nam je važno što možemo da računamo na dalju pomoć Vlade Srbije“, rekao je Kovačević.

Sastanku u Vladi Srbije prisustvovao je i vršilac dužnosti generalnog direktora Aerodroma „Nikola Tesla“ Saša Vlaisavljević.

 

Dodaj komentar

Klikni ovde da postaviš komentar