Главно Федерација/БиХ

Милорад Додик допутовао у Москву на позив Владимира Путина

СРПСКОМ ЧЛАНУ ПРЕДСЈЕДНИШТВА БиХ ПРИРЕЂЕН ДОЧЕК УЗ НАЈВИШЕ ДРЖАВНЕ ПОЧАСТИ
  • „Парадом побједе рехабилитују истинске вриједности из Другог свјетског рата. Треба се супроставити ревизији, са којом се и ми суочавамо, кроз Декларацију коју је недавно усвојио Парламент БиХ, да српски народ као највећи страдалник, ставе на треће мјесто у тој неприхватљивој Декларацији за нас“

СРПСКИ члан Предсједништва БиХ Милорад Додик данас је допутовао у Москву на позив предсједника Русије Владимира Путина.

Додика је по доласку у Москву дочекала руска делегација, уз највише државне почасти.

Бесмртни пук је рефлексија руског народа на велике жртве које су поднијели у Другом свјетском рату, неопходно је учинити све на рехабилитацији тих догађаја, јер ако то све оде у заборав, потомци оних који су чинили злочине, причаће неку своју причу, упозорио је Додик, уочи Параде побједе у Москви.

„Увијек је лијепо доћи у Москву. Позив од предсједника Путина био је упућен и за 9. мај, али због познатих околности парада је сутра“, нагласио је Додик за РТРС.

Он је поручио да се Парадом побједе рехабилитују истинске вриједности из Другог свјетског рата.

„Треба се супроставити ревизији, са којом се и ми суочавамо, кроз Декларацију коју је недавно усвојио Парламент БиХ, да српски народ као највећи страдалник, ставе на треће мјесто у тој неприхватљивој Декларацији за нас“, поручио је Додик.

Он је поновио да је Русија из тог рата изашла као највећи побједник, али и страдалник.

„Русија је највише допринијела слому фашизма. Управо кроз ову параду они желе да пруже отпор ревизионистима. Идеологија губитника жели окренути историју и себе прогласити побједницима. И ми се са тим суочавамо, јер имамо само преко 500.000 хиљада убијених у Јасеновцу, а те жртве стављају се у неки други контекст“, поручио је Додик за РТРС из Москве.

Српски члан Предсједништва БиХ сутра ће присуствовати Паради побједе на Црвеном тргу у Москви.

Парада побједе ове године, због пандемије вируса корона, није одржана 9. маја, а 24. јун одабран је јер тог датума 1945. године на Црвеном тргу одржана историјска парада побједника коју су предводили маршали Георгиј Жуков и Константин Рокосовски.

У војним парадама које ће сутра бити одржане широм Русије учествоваће више од 64.000 војника, 2.400 јединица копнене и ваздухопловне технике, те 13 бродова и подморница.

Војне параде поводом 75 година од побједе у Другом свјетском рату почеће у 10.00 часова по локалном времену у девет градова хероја и 19 градова у којима су размјештени центри војних округа, флота и других формација Оружаних снага Руске Федерације.

Додај коментар

Кликни овде да поставиш коментар