Главно Свијет

Милов министар одбране без војске – Предраг Бошковић – назвао Вулина „нацистом“

ТВРДИ ДА СЕ СВРСТАО У АНТИЦРНОГОРСКЕ ЕЛЕМЕНТЕ КАКВИ СУ СЕ ОКУПИЛИ У ДЕМОКРАТСКОМ ФРОНТУ
  • У Бриселу рекао: „Све оно што ради и изјављује господин Александар Вулин у последње вријеме, било би заиста смијешно да он није министар одбране државе Србије. Овако је трагикомично и његов национал-социјализам, који исијава у посљедње вријеме, највише шкоди интересима Србије

МИНИСТАР одбране Црне Горе, Предраг Бошковић, назвао је свог колегу из Србије Александра Вулина нацистом.

Бошковић је казао да је Вулиново понашање приликом посjете Црној Гори „трагикомично, али и да представља политички перформанс“, преноси Радио-телевизија Црне Горе.

„Све оно што ради и изјављује господин Александар Вулин у последње вријеме, било би заиста смијешно да он није министар одбране државе Србије. Овако је трагикомично и његов национал-социјализам, који исијава у посљедње вријеме, највише шкоди интересима Србије“, оцијенио је министар одбране, Предраг Бошковић.

Црногорски министар је додао да је „такав примјер политички перформанс који је Вулин изводио по Црној Гори“ и рекао да ће се „Црна Гора увијек понашати у складу са законом и Уставом“.

„Поштујемо и државу Србију и сваки државни орган Републике Србије, па чак и у ситуацији када господин Вулин и њему слични не поштују ни нас, ни наше законе, ни уобичајену дипломатску праксу“, истакао је Бошковић уочи састанка министара одбране у Бриселу.

Он је оптужио министра Вулина да се „ставио у ред свих антицрногорских елемената који долазе из Србије и који су оличени у Црној Гори у Демократском фронту“.

„Ако то не смета државним органима Србије, онда не смета ни нама. Али нам је добар показатељ како и на који начин треба да се одредимо према томе и Црна Гора ће то свакако знати да препозна и да се квалитетно о томе одреди. Оно што је невјероватно и што ми себи никад не бисмо дозволили, јесте да личне и породичне трагедије користимо у политичке сврхе, ради стицања јефтиних политичких поена. И на тај начин је показао управо да му ништа није свето нити да држи до било којег дигнитета“, казао је Бошковић.

Додај коментар

Кликни овде да поставиш коментар