Glavno Svijet

Momir Bulatović umro u selu Raći u Kučima u 63. godini

POKOSIO GA JE SRČANI UDAR – BIO JE DOSLJEDNO ZA DRŽAVU SRBIJE I CRNE GORE

BIVŠI predsjednik Crne Gore Miomir Bulatović preminuo je danas u selu Raći u Kučima u 63. godini.

Bulatović je bio predsednik Crne Gore od 1990. do 1998. godine i predsjednik Savezne vlade SR Jugoslavije od 1998. do 2000. godine, prenose Vijesti.

Bulatović je 1989. godine izabran za predsjednika Predsjedništva SK Crne Gore, a predsjednik Crne Gore postaje na prvim višestranačkim izborima 1990. godine.

Poslije osam godina na čelu republike i sukoba u vrhu Demokratske partije socijalista, čiji je predsjednik bio od osnivanja, Bulatović gubi na predsjedničkim izborima od svog dotadašnjeg saradnika i premijera Crne Gore Mila Đukanovića.

Ubrzo poslije smjene 1998. godine uslijedila je ponuda Slobodana Miloševića da sastavi kabinet na saveznom nivou gde je Milošević tada bio predsednik.

Na ovom položaju Bulatović se zadržao nepune dvije godine.

Momir Bulatović je bio jedan od rijetkih doslednjih političara na našim prostorima, koji se istinski borio za zajedništvo Srbije i Crne Gore. Bio je prvi izabrani, od naroda, predsjednik Crne Gore.

Diplomirao je na Ekonomskom fakultetu u Podgorici i kasnije postao asistent na predmetu Politička ekonomija.

Umro je najvjerovatnije od srčanog udara.

Dodik: Smrt Momira Bulatovića je nenadoknadiv gubitak

PREDSJEDAVAJUĆI i srpski član Predsjedništva BiH Milorad Dodik uputio je telegram saučešća porodici nekadašnjeg predsjednika Crne Gore Momira Bulatovića koji je preminuo danas u 63. godini.

„Sa dubokim žaljenjem sam primio vijest o smrti Momira Bulatovića. Njegova smrt nenadoknadiv je gubitak za njegovu porodicu, prijatelje ali i sve koji su ga poštovali“, istakao je Dodik.

On je ocijenio da je Bulatovićev politički angažman ostavio neizbrisiv trag u dešavanjima u bivšoj SR Jugoslaviji, Crnoj Gori, ali i regionu.

Dodik je naglasio da će uspomena na njega ostati zauvijek sačuvana u srcima njegove porodice, kao i svih ljudi koji su ga voljeli i poštovali, saopšteno je iz kabineta predsjedavajućeg i srpskog člana Predsjedništva BiH.

Vučić: Dosledno je sprovodio politiku zajedništva Srbije i Crne Gore

TELEGRAM saučešća uputio je i predsjednik Srbije Aleksandar Vučić, saopšteno je iz službe za saradnju s medijima predsednika Srbije.

„Upućujem iskreno saučešće porodici Bulatović povodom iznenadne smrti Momira Bulatovića. Ostaće upamćen kao bivši predsednik Crne Gore i bivši premijer Vlade Savezne Republike Jugoslavije, koji je dosledno sprovodio politiku zajedništva Srbije i Crne Gore“, navodi se u telegramu predsednika Srbije.

 

Dodaj komentar

Klikni ovde da postaviš komentar