Главно Свијет

Москва поново тражи да америчке трупе напусте Сирију

ПЕСКОВ: НИКО У КРЕМЉУ ЗАСАД НЕ РАЗМИШЉА О ПУТИНОВОМ НАСЉЕДНИКУ, ДО 2024. ЈЕ ЈОШ ДАЛЕКО
  • Дмитриј ПЕСКОВ, портпарол Владимира Путина, није апострофирао Турску и њен инвазиони корпус, али је нагласио да све тране трупе морају напустити Сирију и указао: „Само се војне снаге Русије налазе у тој земљи по молби њеног државног руководства“

СВЕ стране трупе морају напустити Сирију, само се припадници Оружаних снага Русије у тој земљи налазе легитимно – изјавио је Дмитриј Песков, портпарол Владимира Путина.

Посебно је апострофирао Американце као оне који морају напустити Сирију и додао:

„То је наша позиција која није од јуче. Само се војне снаге Русије налазе у Сирији по молби њеног државног руководства“.

На помињући посебно Турску и њен инвазиони корпус на сјеверу Сирије, Песков је подвукао:

„Крајњи циљ мора бити одлазак свих страних трупа из Сирије. То мора бити приоритет након налажења политичког решења за Сирију. Москва и Дамаск су у овоме сагласни“.

Песков је, иначе, саопштио да се у Кремљу „не размишља о Путиновом насљеднику“:

До истека предсједничких овлашћења Владимира Путина има још подоста времена, јер је његов петогодишњи мандат у почетној фази, па зато о његовом насљеднику нико у Кремљу засад и не размишља. Свако приљежно ради свој посао“.

Била је ово реакција Кремља на тврдњу познатог руског тв-водитеља Дмитрија Кисељова, да „Путин непрекидно трага за својим могућим насљедником“.

Садашњи мандат предсједника Руске Федерације истиче 2024-те.

Додај коментар

Кликни овде да поставиш коментар