Главно Свијет

НАТО поводом дешавања у Црној Гори: Док је све мирно – не мјешамо се у унутрашње ствари

АЛИЈАНСА УКАЗАЛА: „СЛОБОДА ИЗРАЖАВАЊА ЈЕ ВАЖНА У СВАКОЈ ДЕМОКРАТИЈИ“

НАТО се не мијеша у унутрашње ствари својих чланица, а слобода изражавања је важна у свакој демократији све док се то ради на миран начин, речено је за подгоричке „Вијести“ из те алијансе, а поводом најновијих догађаја у вези са спорним Законом о слободи вероисповести.

На питања „Вијести“ да ли је алијанса обавјештена о дешавањима у Црној Гори, да ли прати ситуацију, да ли сматра да постоји безбједносни ризик и каква је пракса НАТО-а када у држави чланици постоји та врста ризика из НАТО-а су поручили да се не мијешају у унутрашње ствари.

– Слобода изражавања важна је у свакој демократији све док се то ради на миран начин – речено је подгоричком дневнику из те алијансе.

У Црној Гори је крајем децембра прошле године усвојен Закон о слободи вјероисповијести којим је предвиђено да држава постаје власник свих вјерских објеката изграђених до децембра 1918. године уколико се не утврди да је нека од вјерских заједница стварни власник.

Усвајање тог закона наишло је на отпор вјерника Српске православне цркве у Црној Гори због чега су организовани молебани и литије широм земље, којима присуствују хиљаде вјерника.

(Танјуг)

Додај коментар

Кликни овде да поставиш коментар